U Kotoru 8,3 hiljade turista

Bez autora
Aug 10 2016

U Kotoru boravi 8,3 hiljade turista, što je šest odsto više u odnosu na isti period pošle godine, saopšteno je iz kotorske turističke organizacije. Vjerovatno je na pad broja dolazaka u Kotor uticala problematična bezbjednosna situacija koju smo imali u prethodna dva mjeseca, rekao je Krcić. On je naveo da u TO očekuju dobru izletničku sezonu. U septembru očekujemo najveći broj dolazaka, odnosno oko 70 hiljada izletnika. Najbrojni dolasci su u tom mjesecu, a izletnička sezona traje do početka decembra, kada se završava i kruzing sezona u Kotoru. Prema njegovim riječima, bedeme je do sada posjetilo 61 hiljada izletnika, a Rimske mozaike 21,1 hiljada.

U Kotoru 8,3 hiljade turistaU Kotoru boravi 8,3 hiljade turista, što je šest odsto više u odnosu na isti period pošle godine, saopšteno je iz kotorske turističke organizacije (TO).

“Vjerovatno je na pad broja dolazaka u Kotor uticala problematična bezbjednosna situacija koju smo imali u prethodna dva mjeseca”, rekao je Krcić. On je naveo da u TO očekuju dobru izletničku sezonu.

“U septembru očekujemo najveći broj dolazaka, odnosno oko 70 hiljada izletnika. Najbrojni dolasci su u tom mjesecu, a izletnička sezona traje do početka decembra, kada se završava i kruzing sezona u Kotoru”, naveo je Krcić. Prema njegovim riječima, bedeme je do sada posjetilo 61 hiljada izletnika, a Rimske mozaike 21,1 hiljada.

“Kada su u pitanju izletnici koji su posjetili Stari grad, njih je 17 odsto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno 207,3 hiljade izletnika do sada”, precizirao je Krcić.

Ove godine će, kako je dodao, u kotorsku luku uploviti oko 500 brodova zahvaljujući preusmjeravanju brodova koji su bili određeni da plove za Tursku.

“To znači da će oko pola miliona putnika i 200 hiljada članova posade doći u kotorsku luku”, saopštio je Krcić.

Na punktovima TO prijavljeno je 35,7 hiljada gostiju i naplaćena je boravišna taksa u iznosu od 192,1 hiljadu EUR, 16 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik