Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji

Bez autora
Aug 16 2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije izjavio je danas da su predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca započeli pregovore o utvrđivanju nove minimalne cene rada, i najavio da će sednica Socijalno-ekonomskog saveta biti održana naredne nedelje.On je rekao da je na jutros održanoj sednici kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta koju čine predstavnici reprezentativnih sindikata, predstavnik poslodavaca i on kao predsedavajući SES-u ispred Vlade Srbije, postignut dogovor o tome da počnu pregovori o utvrđivanju nove minimalne cene rada.

Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada u SrbijiMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca započeli pregovore o utvrđivanju nove minimalne cene rada, i najavio da će sednica Socijalno-ekonomskog saveta biti održana naredne nedelje.

Vulin je rekao da je na jutros održanoj sednici kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta koju čine predstavnici reprezentativnih sindikata, predstavnik poslodavaca i on kao predsedavajući SES-u ispred Vlade Srbije, postignut dogovor o tome da počnu pregovori o utvrđivanju nove minimalne cene rada.

Ministar je naveo da će pre toga početi sa radom radne grupe koje će na tehničkom nivou kroz posmatranje sedam osnovnih parametara za određivanje minimalne cene rada, doći do odgovarajućih zaključaka.

Spremni smo da u razgovore uključimo i one koji nisu deo SES-a i tu mislimo na najkrupnije investitore, poslodavce, da i oni kažu šta misle o tome, a konačnu odluku će doneti članovi SES-a, istakao je on.

Vulin je dodao da Vlada Srbije želi da unapredi položaj radnika i da oni za svoj rad budu adekvatno nagrađeni.

Ministar je izrazio nadu da će se pregovori uspešno završiti u najkraćem roku, do 15. septembra, kada je i zakonski rok, saglasnošću svih učesnika u socijalnom dijalogu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik