Privremeno zatvaranje 22 ugostiteljska objekta u Guči, Nišu i Zaječaru

Bez autora
Aug 16 2016

Inspektori Poreske uprave Republike Srbije kontrolisali su prethodnog vikenda evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa u Guči, Nišu i Zaječaru.Tokom održavanja „Sabora trubača“ u Guči, „Zaječarske gitarijade“ i festivala „Nišvil“ kontrolisano je ukupno 37 ugostiteljskih objekata, a zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, odnosno neizdavanja fiskalnih isečaka i zatečenih neprijavljenih radnika, privremeno će biti zatvorena 22 lokala.

Privremeno zatvaranje 22 ugostiteljska objekta u Guči, Nišu i ZaječaruInspektori Poreske uprave Republike Srbije kontrolisali su prethodnog vikenda evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa u Guči, Nišu i Zaječaru.

Tokom održavanja „Sabora trubača“ u Guči, „Zaječarske gitarijade“ i festivala „Nišvil“ kontrolisano je ukupno 37 ugostiteljskih objekata, a zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, odnosno neizdavanja  fiskalnih isečaka i zatečenih neprijavljenih radnika, privremeno će biti zatvorena 22 lokala.

Protiv vlasnika ovih objekata biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

U Guči su kontrolisana 22 ugostiteljska objekta, a privremeno će biti zatvoreno 12 lokala. U Zaječaru su nepravilnosti utvrđene kod tri od pet kontrolisanih poreskih obveznika, dok će u Nišu od 10 kontrolisanih ugostiteljskih objekata, biti zatvoreno sedam.

Pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, koje podrazumevaju angažovanje inspektora van propisanog radnog vremena i rad vikendom, biće nastavljene i u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik