Gradnja velikog hotela u Kotoru početkom 2017.

Bez autora
Aug 17 2016

Kotor je jedini grad na našoj obali koji nema veliki hotel, iako je ove godine u tom gradu zabilježeno 40 odsto više noćenja. Pored tog nedostatka, veliki problem predstavlja i saobraćajna infrastruktura. Ipak, iz Opštine uvjeravaju da se intezivno radi na rješavanju tih problema. Iako je Kotor kulturna prijestonica Crne Gore, jedini je grad na našoj obali bez velikog hotela, tako da se ni jedan veći svijetski kongres ne može tu održati. Iako za to postoji veliko intresovanje, pored turista, i građani su, već decenijama, zbog toga na gubitku. Izmjena studije o lokaciji su u toku, jer postojeća zainteresovanom investitoru za gradnju hotela u Kotoru ne dozvoljava održive gabarite.

Gradnja velikog hotela u Kotoru početkom 2017.Kotor je jedini grad na našoj obali koji nema veliki hotel, iako je ove godine u tom gradu zabilježeno 40 odsto više noćenja. Pored tog nedostatka, veliki problem predstavlja i saobraćajna infrastruktura. Ipak, iz Opštine uvjeravaju da se intezivno radi na rješavanju tih problema.

Iako je Kotor kulturna prijestonica Crne Gore, jedini je grad na našoj obali bez velikog hotela, tako da se ni jedan veći svijetski kongres ne može tu održati. Iako za to postoji veliko intresovanje, pored turista, i građani su, već decenijama, zbog toga na gubitku.

Izmjena studije o lokaciji su u toku, jer postojeća zainteresovanom investitoru za gradnju hotela u Kotoru ne dozvoljava održive gabarite. U Ministarstvu turizma kažu da će se pored njih, o tome uskoro izjasniti i kolege iz Ministarstva kulture.

Predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stijepčević optimista je i očekuje početak izgradnje hotela nakon nove godine. Svjestan velike potrebe u gradu za jednim takvim hotelom, očekuje pozitivne signale iz vlade.

Saobraćajne probleme u velikoj mjeri riješiće podhodnik kojim će prolaziti turisti sa kruzera, pa će gužve biti manje.

"U toku je izrada glavnog projekta i vrlo brzo će se rapisati tender", kazao je Stjepčević.

Takođe, nakon nove godine očekuje se početak izgradnja žičare do tvrđave San Đovani koja će znatno obogatiti turističku ponudu grada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik