Kredit EBRD-a za spas banjalučke Toplane

Bez autora
Aug 17 2016

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, direktor banjalučke Toplane Mićo Milovanović i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Jan Braun potpisali su danas u Banjoj Luci mandatno pismo o operativnom i finansijskom restrukturiranju Toplane Banja Luka. Ugovor podrazumijeva i investicije u modernizaciju infrastrukture daljinskog grijanja u gradu i refinansiranje i djelimični otpis postojećeg duga i obaveza Toplane. Radi se o kreditu EBRD-a u iznosu od 15 miliona eura uz, smatra Gavranović, veoma povoljne uslove. Kredit će biti realizovan u dvije tranše od 10 i pet miliona eura, rok otplate je 15 godina, uz grejs period do tri godine i kamatnu stopu od jedan posto.

Kredit EBRD-a za spas banjalučke ToplaneGradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, direktor banjalučke Toplane Mićo Milovanović i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun potpisali su danas u Banjoj Luci mandatno pismo o operativnom i finansijskom restrukturiranju Toplane Banja Luka.

Ugovor podrazumijeva i investicije u modernizaciju infrastrukture daljinskog grijanja u gradu i refinansiranje i djelimični otpis postojećeg duga i obaveza Toplane.

Radi se o kreditu EBRD-a u iznosu od 15 miliona eura uz, smatra Gavranović, veoma povoljne uslove.

Kredit će biti realizovan u dvije tranše od 10 i pet miliona eura, rok otplate je 15 godina, uz grejs period do tri godine i kamatnu stopu od jedan posto.

Prva tranša kredita od 10 miliona eura bila bi namijenjena za nabavku novih kotlova na biomasu koji bi bili instalisani u Toplani, dok bi drugi dio od pet miliona bio namijenjen za refinansiranje kupovine obveznica i instalisanje postojećih kotlova na biomasu.

- Ovo je velika prilika da se stanje u Toplani sredi i da ona postane održivo preduzeće - naveo je Gavranović.

Banjalučka Toplana ima akumulirani minus veći od kapitala, a grad se zaduživao kako bi to preduzeće nabavljalo mazut.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik