Poskupljuje putarina

Bez autora
Aug 17 2016

Putarina treba da poskupi da bi se više novca obezbedilo za održavanje autoputeva, kaže ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović. Očekujem da se s Ministarstvom finansija razgovara o povećanju putarine, koliko, kako i kada to još nije dogovoreno, rekla je ministarka.Kako navodi, putarina nije povećana od 2008. godine, a naplaćuje se po pređenom kilometru, koji kod nas košta 0,03 evra, precizirala je ministarka odgovarajući na pitanja novinara u Prvoneku kod Vranjske Banje, i dodaje da je za građane uvek skupo bilo koje podizanje cena bilo da je reč o struji ili putarini.

Poskupljuje putarinaPutarina treba da poskupi da bi se više novca obezbedilo za održavanje autoputeva, kaže ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović.

- Očekujem da se s Ministarstvom finansija razgovara o povećanju putarine, koliko, kako i kada to još nije dogovoreno - rekla je Mihajlovićeva.

Kako navodi, putarina nije povećana od 2008. godine, a naplaćuje se po pređenom kilometru, koji kod nas košta 0,03 evra, precizirala je ministarka odgovarajući na pitanja novinara u Prvoneku kod Vranjske Banje, i dodaje da je za građane uvek skupo bilo koje podizanje cena bilo da je reč o struji ili putarini.

Kako je „Blic” ekskluzivno najavio pre nekoliko dana, jedna od prvih odluka nove vlade Srbije biće ona o poskupljenju putarina na autoputevima za 10 odsto. Prema novom cenovniku koji su „Putevi Srbije” predložili Vladi, putarina za deonicu Beograd - Niš će sa sadašnjih 730 skočiti na 800 dinara.

Korišćenje puta Beograd - Šid vozači će, umesto dosadašnjih 340, plaćati 370, a za deonicu Beograd - Subotica putarina će se sa 290 uvećati na 320 dinara.

Zorana Mihajlović kaže da je prošle godine zabeleženo 2,5 miliona više vozila na autoputevima, kao i ove godine u junu i julu još 250.000 vozila više pošto privodimo kraju gradnju koridora 10.

- Kako da obezbedimo dovoljno novca za održavanje autoputa i kako da obezbedimo da budemo tranzitni koridor, odnosno da koridor 10 ne bude više koridor koji se zaobilazi, već da se koristi - istakla je Mihajlović.

Koridor

Mihajlovićeva je kazala da je njeno ministarstvo dalo preduzeću „Putevi Srbije” dve preporuke za raskidanje ugovora sa izvodačima radova na koridoru 10, a da se razmatra da li će takva preporuka biti data i zbog kašnjenja radova na deonici Ljig - Preljina na Koridoru 11.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik