Skočila dobit Karlsberga uprkos padu prodaje

Bez autora
Aug 17 2016

Prodaja danske pivare Karlsberg je u prvom polugodištu smanjena zbog pada tražnje, posebno u istočnoj Evropi, ali i valutnih fluktuacija.Globalna prodaja Karlsberga je pala za četiri odsto, na 31, 2 milijarde kruna, ali je neto dobit porasla za 25 odsto, na 1,86 milijardi kruna sa 1,48 milijardi kruna iz istog perioda prošle godine. Zahvaljujući dosadašnjem zadovoljavajućem sprovođenju naših planova, uspevamo da zadržimo naše prognoze celogodišnjeg organskog rasta operativnog profita, izjavio je generalni direktor kompanije Ces Hart.

Skočila dobit Karlsberga uprkos padu prodajeProdaja danske pivare Karlsberg (Carlsberg) je u prvom polugodištu smanjena zbog pada tražnje, posebno u istočnoj Evropi, ali i valutnih fluktuacija.

Globalna prodaja Karlsberga je pala za četiri odsto, na 31, 2 milijarde kruna, ali je neto dobit porasla za 25 odsto, na 1,86 milijardi kruna (281 milion dolara) sa 1,48 milijardi kruna iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija AP.

"Zahvaljujući dosadašnjem zadovoljavajućem sprovođenju naših planova, uspevamo da zadržimo naše prognoze celogodišnjeg organskog rasta operativnog profita", izjavio je generalni direktor kompanije Ces Hart.

U ranom trgovanju u Kopenhagenu, akcije Karlsberga su pale za četiri odsto, na 650 kruna, navodi američka agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik