U Niki posao za 50 radnika

Bez autora
Aug 18 2016

Novi vlasnik mljekare Nika, firma FML iz Nikšića, zaposliće 30 radnika u prvoj fazi proizvodnje, dok će u najvećem kapacitetu u preduzeću biti mjesta za oko 50 zaposlenih, saopštio je suvlasnik i direktor kompanije, Tadija Šljukić. Nikšićka firma preuzela je Niku početkom avgusta, kada je za 910 hiljada eura kupila objekte, opremu i imovinu u krugu mljekare u naselju Rastoci. Investitor je već ušao u građevinske radove i svakodnevno se radi punom parom kako bi, kako je kazao Šljukić, proizvodnja mogla biti pokrenuta u što kraćem roku.

U Niki posao za 50 radnikaNovi vlasnik mljekare Nika, firma FML iz Nikšića, zaposliće 30 radnika u prvoj fazi proizvodnje, dok će u najvećem kapacitetu u preduzeću biti mjesta za oko 50 zaposlenih, saopštio je suvlasnik i direktor kompanije, Tadija Šljukić.

Nikšićka firma preuzela je Niku početkom avgusta, kada je za 910 hiljada eura kupila objekte, opremu i imovinu u krugu mljekare u naselju Rastoci. Investitor je već ušao u građevinske radove i svakodnevno se radi punom parom kako bi, kako je kazao Šljukić, proizvodnja mogla biti pokrenuta u što kraćem roku.

"Počeli smo rekonstrukciju građevinskog dijela mljekare. Ušli smo u ozbiljne i zahtjevne radove. Ulaganja su velika i očekujemo da do kraja naredne godine ona iznose više od milion EUR. Trudimo se da što prije pokrenemo proizvodnju, od kada smo preuzeli vlasništvo svaki dan smo tu i svaki dan se radi", rekao je Šljukić Dnevnim novinama.

Kako bi ostvarili sve što su planirali, FML će aplicirati za kreditna sredstva iz Abu Dabi fonda. O tome su, kako je naveo Šljukić, razgovarali sa potpredsjednikom Vlade i doskorašnjim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Petrom Ivanovićem koji im je obećao pomoć.

Kada je nastala državna mljekara, njen kapacitet je bio veliki i iznosio je oko 50 hiljada litara mlijeka. Novi vlasnik namjerava da ostvari rentabilnost mljekare u manjoj proizvodnji od tri hiljade do pet hiljada litara.

"Nabavljamo veliki dio tehnološke opreme. Linije za pakovanje ćemo da modernizujemo, a kupićemo i nove. Kada je riječ o nabavci sirovine, tu ćemo se orijentisati na crnogorske proizvođače kojima ćemo dati priliku da prodaju ono što proizvedu", rekao je Šljukić.

Mljekara Nika prethodno je bila u vlasništvu Nikšićanina Aleksandra Božovića, na čiji je zahtjev u nju uveden stečaj u martu prošle godine. Tada su 73 radnika ostala bez posla, a mljekaru su napustili sa neisplaćenim zaradama i doprinosima u iznosu od oko 160 hiljada eura. Pet mjeseci kasnije proglašen je bankrot mljekare.

Proizvodnja je obustavljena u novembru 2014. nakon što su kooperanti prethodno obustavili isporuku mlijeka, jer im Božović više od godinu nije plaćao sirovine koje su isporučiivali. Njima se u tom trenutku ukupno dugovalo oko 150 hiljada eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik