Vlada FBiH kupuje zgradu "Staklene banke" za 5,9 milijuna KM

Bez autora
Aug 18 2016

Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH danas je upoznala Federalnu vladu da je Gospodarska banka d.d. Mostar - u likvidaciji dostavila 29.7.2016. godine Odluku likvidacijskog upravnika, u kojoj je navedeno da je izabrani kupac poslovne zgrade u Mostaru, takozvane “Staklene banke”, Vlada FBiH - Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, kao i da je prodajna cijena u skladu s ponuđenom od 5.990.000 KM. Potpisnik ovog kupoprodajnog ugovora će, uime Vlade FBiH, biti federalni premijer Fadil Novalić. Vlada FBiH danas je zadužila Federalnu agencija za upravljanje oduzetom imovinom da s JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora na prvom katu krila “B” zgrade Željezničke stanice u Sarajevu, površine 201,30 m2 i dva parking mjesta u neposrednoj blizini, po cijeni od 14,04 KM/m2 s uračunatim PDV-om, za razdoblje od 1.9.2016. do 31.8.2019. godine.

Vlada FBiH kupuje zgradu "Staklene banke" za 5,9 milijuna KMSlužba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH danas je upoznala Federalnu vladu da je Gospodarska banka d.d. Mostar - u likvidaciji dostavila 29.7.2016. godine Odluku likvidacijskog upravnika, u kojoj je navedeno da je izabrani kupac poslovne zgrade u Mostaru, takozvane “Staklene banke”, Vlada FBiH - Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, kao i da je prodajna cijena u skladu s ponuđenom od 5.990.000 KM.

Potpisnik ovog kupoprodajnog ugovora će, uime Vlade FBiH, biti federalni premijer Fadil Novalić.

Vlada FBiH danas je zadužila Federalnu agencija za upravljanje oduzetom imovinom da s JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora na prvom katu krila “B” zgrade Željezničke stanice u Sarajevu, površine 201,30 m2 i dva parking mjesta u neposrednoj blizini, po cijeni od 14,04 KM/m2 s uračunatim PDV-om, za razdoblje od 1.9.2016. do 31.8.2019. godine, prenosi Klix.ba.

Kako je priopćeno iz Ureda Vlade Federacije BiH, Vlada je danas donijela Uredbu kojom za federalne inspektore u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove propisuje nošenje, osnovne karakteristike i način korištenja uniforme, kao i prava i obveze federalnih inspektora u vezi sa službenim odijelima.

Danas je usvojen Program s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Federalnom ministarstvu kulture i sporta u proračunu Federacije BiH za 2016. godinu, kao i doneseno više odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele s pozicije „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima“ utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2016. godinu ovom federalnom ministarstvu, prenosi Fena.

Članovi Vlade prihvatili su izvješće Federalnog ministarstva okoliša i turizma o provođenju Akcijskog plana za upoznavanje javnosti, uništavanje i suzbijanje širenja ambrozije na području FBiH, te, između ostalih, donijeli i zaključak da će Federalna uprava za inspekcijske poslove nastaviti provoditi zaduženja prema Odluci o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanje ove korovske biljke i Zakonu o zaštiti zdravlja bilja i o izvršenim aktivnostima dostaviti godišnje izvješće Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Danas su usvojeni i izvješće o radu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za razdoblje siječanj - lipanj 2016. godine.

Prihvativši izvješće Federalne uprave za inspekcijske poslove o izvršenim pojačanim inspekcijskim nadzorima u oblasti radnih odnosa, unutarnje trgovine, obrta, ugostiteljstva, kontrole obavljanja neregistrirane djelatnosti i primjene fiskalizacije, Vlada je donijela više mjera u cilju nastavka borbe protiv „sive ekonomije“.

Vlada je razmatrala i prihvatila informaciju o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik