Otvoren najviši stakleni most na svetu

Bez autora
Aug 21 2016

Ukoliko spadate u grupu adrenalinskih zavisnika koji obožavaju visine, najnoviji stakleni kineski most atrakcija je koju nikako nećete želeti da propustite. Most, koji je zvanično otvoren u subotu, spaja dva vrha planinskog lanca Džangđađe.Sa visinom od 300 metara i dužinom od oko 430 metara, trenutno predstavlja najviši i najduži stakleni most na svetu, a može da primi do 800 ljudi. Ovo delo projektovao je izraelski arhitekta Haim Dotan, a gužve su trenutno toliko velike da s vremena na vreme zbog mnogobrojnih posetilaca nije moguće posmatrati krajolik kroz staklo.

Otvoren najviši stakleni most na svetuUkoliko spadate u grupu adrenalinskih zavisnika koji obožavaju visine, najnoviji stakleni kineski most atrakcija je koju nikako nećete želeti da propustite.

Most, koji je zvanično otvoren u subotu, spaja dva vrha planinskog lanca Džangđađe.

Sa visinom od 300 metara i dužinom od oko 430 metara, trenutno predstavlja najviši i najduži stakleni most na svetu, a može da primi do 800 ljudi.

Ovo delo projektovao je izraelski arhitekta Haim Dotan, a gužve su trenutno toliko velike da s vremena na vreme zbog mnogobrojnih posetilaca nije moguće posmatrati krajolik kroz staklo.

Osim šetnje, turistima na raspolaganju stoje i bandži džamping i zip-lajning.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik