Uz karavan brže do privatnog biznisa

Bez autora
Aug 21 2016

„Karavan omladinskog preduzetništva“ u septembru nastavlja aktivnosti na promociji preduzetništva i preduzetničke svesti mladih sa ciljem podrške razvoju i jačanju omladinskih poslovnih inicijativa.Projekat realizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa organizacijom Privredni forum mladih i Razvojnom agencijom Srbije. „Karavan omladinskog preduzetništva“ u septembru posetiće pet opština u Srbiji - Prijepolje, Požarevac, Sremsku Mitrovicu, Čačak i Loznicu gde će budućim preduzetnicima predstaviti programe podrške u okviru „Godine preduzetništva“, kao i prednosti i izazove privatnog biznisa.

Uz karavan brže do privatnog biznisa„Karavan omladinskog preduzetništva“ u septembru nastavlja aktivnosti na promociji preduzetništva i preduzetničke svesti mladih sa ciljem podrške razvoju i jačanju omladinskih poslovnih inicijativa.

Projekat realizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa organizacijom Privredni forum mladih i Razvojnom agencijom Srbije.

„Karavan omladinskog preduzetništva“ u septembru posetiće pet opština u Srbiji -  Prijepolje,  Požarevac, Sremsku Mitrovicu, Čačak i Loznicu gde će budućim preduzetnicima predstaviti programe podrške u okviru „Godine preduzetništva“, kao i prednosti i izazove privatnog biznisa.

Centralni događaj biće organizovan 28. oktobra u PKS - konferencija „Sprovođenje i pospešivanje startap eko sistema – odgovor na potrebe mladih preduzetnika“ koja će okupiti mlade preduzetnike iz zemlje i inostranstva, predstavnike državnih institucija, poslovnih asocijacija i udruženja mladih, kako bi se ukazalo na značaj razvoja omladinskog biznisa, novih poslovnih ideja i unapređenja poslovnog ambijenta u Srbiji po ugledu na razvijene evropske ekonomije. 

Predstavnici 30 timova, 60 učesnika projekta „Karavan omladinskog preduzetništva“ imaće  priliku da, u decembru na seminaru „Privredni forum mladih 2016. – Put uspešnog preduzetnika“, uz pomoć eminentnih predavača i mentora iz privrednog sektora, oblikuju svoje preduzetničke ideje, predstave ih javnosti i realizuju u praksi.

Aktivnostima „Karavana omladinskog preduzetništva“ obuhvaćeno je više od 3000 mladih budućih preduzetnika kako bi se upoznali sa idejom preduzetništva i mogućnostima privatnog biznisa, povezali sa institucijama, preduzećima i preduzetnicima koji im mogu pomoći da prevaziđu početničke teškoće i uspešno izađu na tržište.

Od marta meseca 2016 „Karavan omladinskog preduzetništva“ posetio je 12 opština u Srbiji (Suboticu, Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac, Zlatibor, Sombor, Aranđelovac, Užice, Kruševac, Zrenjanin, Leskovac, Zaječar), organizovao Sajam zapošljavanja u PKS, kao i niz radionica i seminara, gde su se mladi edukovali i dobili potrebne informacije za pokretanje sopstvenog biznisa.

Privredna komora Srbije aktivna je i na uspostavljanju Saveta za omladinsko preduzetništvo, koji će okupljati sve relevantne organizacije i institucije koje se bave omladinskim preduzetništvom. Savet će biti generator ideja i potreba mladih preduzetnika i snažna podrška razvoju omladinskih kompanija. 

U okviru portala PKS www.poslovanje.rs u drugoj polovini septembra počinje sa radom stranica omladinsko preduzetnistvo sa svim informacijama o propisima i inicijativama u vezi omladinskih kompanija, edukativnim i promotivnim aktivnostima, vodičima, metodologijama, tutorijalima, primerima dobre prakse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik