Plastika Skaza odustaje od investicije u Srbiji

Bez autora
Aug 22 2016

Velenjsko poduzeće Plastika Skaza, jedno od slovenskih gazela, zasad odustaje od investicije u Srbiji. Radna snaga u Srbiji više nije bitno jeftinija od slovenske, zato s proizvodnju u toj zemlji neće pokretati ni iduće godine. Inače, s tom su tvornicom planirali opskrbljivati rusko tržište. Iako se na rusko tržište zasad neće širiti, njihovi planovi za 2020. godinu nisu se promijenili. Rade na tome da značajno povećaju prisutnost na tržištima zapoadne Europe gdje su već prisutni na 660 prodajnih mjesta. Namjeravaju ostvariti 100 milijuna eura ukupnih prihoda, od toga petinu vlastitim robnim markama, a ostatak s pet do sedam značanijih partnera.

Plastika Skaza odustaje od investicije u SrbijiVelenjsko poduzeće Plastika Skaza, jedno od slovenskih gazela, zasad odustaje od investicije u Srbiji.

Radna snaga u Srbiji više nije bitno jeftinija od slovenske, zato s proizvodnju u toj zemlji neće pokretati ni iduće godine.

Inače, s tom su tvornicom planirali opskrbljivati rusko tržište. Iako se na rusko tržište zasad neće širiti, njihovi planovi za 2020. godinu nisu se promijenili. Rade na tome da značajno povećaju prisutnost na tržištima zapoadne Europe gdje su već prisutni na 660 prodajnih mjesta.

Namjeravaju ostvariti 100 milijuna eura ukupnih prihoda, od toga petinu vlastitim robnim markama, a ostatak s pet do sedam značanijih partnera. Lani su prodajom vlastitih robnih marki ostvarili pola milijuna eura prihoda, a ove godine bi ta brojka trebala iznositi 2,2 milijuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik