Sezona će nadmašiti prošlogodišnju

Bez autora
Aug 22 2016

Proteklog vikenda u Crnoj Gori boravilo je 137.599 turista, što je za 12,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije. Od toga, stranih turista je bilo 131.991, dok je domaćih 5.608. Sve to ukazuje da će sezona definitivno biti bolja za pet do šest odsto od prošlogodišnje koja je bila rekordna, a to je potvrdio i generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Marko Petričević. Zvanični podaci Monstata, zaključno sa junom, govore da imamo 2,8 miliona noćenja i 411.000 posjeta, odnosno turista.

Sezona će nadmašiti prošlogodišnjuProteklog vikenda u Crnoj Gori boravilo je 137.599 turista, što je za 12,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO). Od toga, kako piše Pobjeda, stranih turista je bilo 131.991, dok je domaćih 5.608.

Sve to ukazuje da će sezona definitivno biti bolja za pet do šest odsto od prošlogodišnje koja je bila rekordna, a to je Pobjedi potvrdio i generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Marko Petričević.

Zvanični podaci Monstata, zaključno sa junom, govore da imamo 2,8 miliona noćenja i 411.000 posjeta, odnosno turista.

"To je za pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što se tiče i broja turista i broja noćenja koji su ostvareni. Od toga je više od 95 odsto stranih gostiju. Sezona će definitivno biti bolja za pet do šest odsto, ali vidjećemo kada se sumiraju podaci za jul i avgust", kazao je Petričević, dodajući da konačan bilans može biti i bolji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik