Skuplje sve vrste goriva

Bez autora
Aug 22 2016

Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti skuplje tri, odnosno četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Cijene eurosupera 95 i 98 će porasti po tri centa i u narednih 15 dana će iznositi 1,07 eura, odnosno 1,11 eura. Cijena eurodizela poskupiće četiri centa na 94 centi. Lož ulje za veleprodaju i za grijanje biće skuplje tri, odnosno četiri centa i iznosiće 91 cent, odnosno 64 centa. Posljednje promjene cijena goriva bile su 9. avgusta, kada su pojeftinile sve vrste goriva. Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Skuplje sve vrste gorivaSve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti skuplje tri, odnosno četiri centa, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Cijene eurosupera 95 i 98 će porasti po tri centa i u narednih 15 dana će iznositi 1,07 eura, odnosno 1,11 eura. Cijena eurodizela poskupiće četiri centa na 94 centi. Lož ulje za veleprodaju i za grijanje biće skuplje tri, odnosno četiri centa i iznosiće 91 cent, odnosno 64 centa.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 9. avgusta, kada su pojeftinile sve vrste goriva.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 5. septembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 6. septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik