Turkish Airlines klizi u crveno

Bez autora
Aug 23 2016

Aviokompanija Turkish Airlines kliznula je u drugom kvartalu u crveno. Avioprijevonik u djelomičnom državnom vlasništvu zabilježio je gubitak od 198 miliona eura, saopćeno je iz sjedišta kompanije u Istanbulu u subotu.Prošle godine, kompanija je zabilježila zaradu od 199 miliona eura. Prodaja je porasla u izvještajnom razdoblju na 7,1 milijardi lira sa 6,8 milijardi lira. Za cijelu godinu Turkish Airlines očekuje da će prevesti 63,4 miliona putnika. Ranije, aviokompanija je procjenjivala da će ta brojka biti 72,4 miliona.

Turkish Airlines klizi u crvenoAviokompanija Turkish Airlines kliznula je u drugom kvartalu u crveno. Avioprijevonik u djelomičnom državnom vlasništvu zabilježio je gubitak od 198 miliona eura, saopćeno je iz sjedišta kompanije u Istanbulu u subotu.

Prošle godine, kompanija je zabilježila zaradu od 199 miliona eura. Prodaja je porasla u izvještajnom razdoblju na 7,1 milijardi lira (oko 2,1 milijardi eura) sa 6,8 milijardi lira.

Za cijelu godinu Turkish Airlines očekuje da će prevesti 63,4 miliona putnika. Ranije, aviokompanija je procjenjivala da će ta brojka biti 72,4 miliona.

Američka rejting agencija Moody's snizila je dugoročni rejting aviokompanije u petak dajući negativne izglede.

Razlog je politička nesigurnost nakon propalog vojnog puča sredinom jula, a što se odrazilo na putnike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik