Gorenje: Odlični rezultati, zapošljavanje dodatnih 250 radnika

Bez autora
Aug 23 2016

Goenje je ostvarilo vrlo dobre rezultate u prvih pola godine ove godine. Posebno je dobar bio drugi kvartal. Prihodi od prodaje u drugom kvartalu iznosili su 295,8 milijuna eura, a EBIT skočio je čak 58,7 posto, na 9,9 milijuna eura. U prvom polugodištu je Grupa Gorenje ostvarila 581,3 milijuna eura prihoda od prodaje, 16,7 milijuna eura dobiti iz poslovanja te 2,1 milijuna eura čiste dobiti. U istom lanjskom razdoblju ostvarili su gubitak od 6,9 milijuna eura. Najveći rast bilježe na tržištu Rusije i Ukrajine gdje je prodaja u pola godine skočila 25 posto.

Gorenje: Odlični rezultati, zapošljavanje dodatnih 250 radnikaGoenje je ostvarilo vrlo dobre rezultate u prvih pola godine ove godine. Posebno je dobar bio drugi kvartal. Prihodi od prodaje u drugom kvartalu iznosili su 295,8 milijuna eura, a EBIT (dobit iz poslovanja) skočio je čak 58,7 posto, na 9,9 milijuna eura.

U prvom polugodištu je Grupa Gorenje ostvarila 581,3 milijuna eura prihoda od prodaje, 16,7 milijuna eura dobiti iz poslovanja te 2,1 milijuna eura čiste dobiti. U istom lanjskom razdoblju ostvarili su gubitak od 6,9 milijuna eura.

Najveći rast bilježe na tržištu Rusije i Ukrajine gdje je prodaja u pola godine skočila 25 posto.

Ovakvi rezultati, a i rast narudžbi motivirali su menadžment Gorenja da zaposli novih 250 radnika koji će početi raditi već od 1. rujna.

U kompaniji su uvjereni da će ostvariti zacrtane planove o 7,6 milijuna eura čiste dobiti na godišnjoj razini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik