Novi projekti za nova radna mjesta

Bez autora
Aug 23 2016

Proteklo “Posuško lito 2016.” pokazalo je kako i malo Posušje može prirediti bogat program kao i velike sredine. No, sve se u Posušju “vrti” oko gospodarskog razvoja s boljim korištenjem prirodnih resursa koji sve više oživljavaju. U općinskim službama za razvoj ističu nove projekte koji pokreću brži razvoj te otvaranje novih radnih mjesta. Na popisu nezaposlenih u Posušju je veliki broj i mladih i stručnih osoba koje traže posao preko granice. No, ima nade da će sve ipak biti bolje. Nekoliko je uspješnih posuških tvrtki koje daju nadu za razvoj posuškog kraja. Tako je i tvrtka Miviko Cables u 2015. godini ostvarila prihod od 53 milijuna maraka, što je povećanje za 26 posto u odnosu na 2014. godinu.

Novi projekti za nova radna mjestaProteklo “Posuško lito 2016.” pokazalo je kako i malo Posušje može prirediti bogat program kao i velike sredine. No, sve se u Posušju “vrti” oko gospodarskog razvoja s boljim korištenjem prirodnih resursa koji sve više oživljavaju.

U općinskim službama za razvoj ističu nove projekte koji pokreću brži razvoj te otvaranje novih radnih mjesta. Na popisu nezaposlenih u Posušju je veliki broj i mladih i stručnih osoba koje traže posao preko granice.

No, ima nade da će sve ipak biti bolje. Nekoliko je uspješnih posuških tvrtki koje daju nadu za razvoj posuškog kraja. Tako je i tvrtka Miviko Cables u 2015. godini ostvarila prihod od 53 milijuna maraka, što je povećanje za 26 posto u odnosu na 2014. godinu.

U Miviku su trenutačno zaposlena 83 zaposlenika i taj je broj veći u odnosu na 2014. godinu za 28 posto. Miviko je tehnološki najmodernija tvornica za proizvodnju električnih vodova i kabela u ovom dijelu Europe.

Zahvaljujući tome, kao i uspješnom vođenju tvrtke vlasnika Damira Vicana i suradnika, uz stručnost i zalaganje svojih zaposlenika, Miviko ostvaruje 88 posto svojih prihoda od izvoza. Posebice valja istaknuti da 70 posto prihoda Miviko ostvaruje od izvoza na tržište Europske unije.

U ovoj 2016. godini u Miviku planiraju povećati prihode za 25 posto kao i nova ulaganja u pogon PVC granulata, koji bi trebao biti izgrađen i pušten u proizvodnju do kraja godine. Takav razvoj nudi i nova radna mjesta, što je snažan optimizam onih koji žele raditi u svom kraju.

Za svoj uspješan rad i razvoj Miviko je dobitnik visokog općinskog priznanja za 2016. godinu. Tvrtka je osnovana 2008. godine, a u travnju 2011. pustila je u rad suvremenu, tehnološki najmoderniju tvornicu za proizvodnju električnih vodova i kabela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik