Završen stečaj u "Pivari Niš"

Bez autora
Aug 24 2016

U Privrednom sudu u Nišu završen je stečajni postupak u AD „Pivara Niš“, saopšteno je u ovoj pravosudnoj ustanovi. Rešenje je pravosnažno i omogućava nastavak rada preduzeća, rekao je za predsednik suda Božidar Stanković. Stečaj u „Pivari Niš“ pokrenut je avgusta 2013. godine i u međuvremenu nije bilo proizvodnje. Tokom stečaja organizovano je desetak pokušaja prodaje imovine i opreme preduzeća na javnim licitacijama. Početna cena bila je oko 400 miliona dinara, a smanjivana je posle svake neuspešne licitacije.

Završen stečaj u U Privrednom sudu u Nišu završen je stečajni postupak u AD „Pivara Niš“, saopšteno je u ovoj pravosudnoj ustanovi. Rešenje je pravosnažno i omogućava nastavak rada preduzeća, rekao je za „Politiku“ predsednik suda Božidar Stanković.

Stečaj u „Pivari Niš“ pokrenut je avgusta 2013. godine i u međuvremenu nije bilo proizvodnje. Tokom stečaja organizovano je desetak pokušaja prodaje imovine i opreme preduzeća na javnim licitacijama.

Početna cena bila je oko 400 miliona dinara, a smanjivana je posle svake neuspešne licitacije. U avgustu prošle godine neposrednom pogodbom „Pivara Niš“ je prodata bugarskoj kompaniji „Kapital projekti“.

Kompanija je kupila ovo niško preduzeće za 1,1 miliona evra, tj. za 130 miliona dinara. Nakon odluke Odbora poverilaca da prihvati ponudu bugarske firme, drugi učesnik na licitaciji, kompanija „Lus investment“ podnela je žalbu sudu, ali je njihova žalba odbijena.

Posle rekonstrukcije pogona i nabavke nove opreme „Pivara Niš“ je krajem proleća ove godine obnovila je proizvodnju piva. U firmi trenutno radi oko 120 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik