Banovo Brdo dobija i četvrti tržni centar

Bez autora
Aug 24 2016

Ograđeno zemljište zaraslo u korov u Radničkoj ulici, preko puta glavnog ulaza na Adu Ciganliju, pretvoreno je u gradilište. Prostor budućeg tržnog centra "Ada mol" zaposeli su stručnjaci iz Saobraćajnog instituta CIP d.o.o. Beograd, koji, prema nezvaničnim informacijama, ispituju sastav zemljišta, posle čega će biti postavljen temelj za "kupoholičarski kutak". Na ovoj adresi zatečeno je desetak radnika okruženih visokim razgranatim stablima usred ove parcele. Postavili su bušilicu za kojom sedi jedan od zaposlenih iz Instituta i pažljivo prati "ponašanje" burgije. Opire se zemlja dok je mašina nemilosrdno mrvi. "Polako, druže", dobacuje glasno, da nadvisi buku, jedan od kolega onome za bušilicom, dok ovaj mirno, "hirurški", pritiska dugmiće komandne table. Kada vrh burgije dopre do maksimalne dubine, "cipovci" će uzeti uzorke zemlje i analizirati njen sastav.

Banovo Brdo dobija i četvrti tržni centarOgrađeno zemljište zaraslo u korov u Radničkoj ulici, preko puta glavnog ulaza na Adu Ciganliju, pretvoreno je u gradilište. Prostor budućeg tržnog centra "Ada mol" zaposeli su stručnjaci iz Saobraćajnog instituta CIP d.o.o. Beograd, koji, prema nezvaničnim informacijama, ispituju sastav zemljišta, posle čega će biti postavljen temelj za "kupoholičarski kutak".

Reporteri Večernjih novosti na ovoj adresi su zatekli desetak radnika okruženih visokim razgranatim stablima usred ove parcele. Postavili su bušilicu za kojom sedi jedan od zaposlenih iz Instituta i pažljivo prati "ponašanje" burgije. Opire se zemlja dok je mašina nemilosrdno mrvi.

"Polako, druže", dobacuje glasno, da nadvisi buku, jedan od kolega onome za bušilicom, dok ovaj mirno, "hirurški", pritiska dugmiće komandne table.

Kada vrh burgije dopre do maksimalne dubine, "cipovci" će uzeti uzorke zemlje i analizirati njen sastav. Na ovaj način inženjeri će ispitati teren za kolege koje budu postavljale temelj objekta.

Tako će građevinari znati koliko duboko smeju da idu u nepredvidljivo zemljište, odnosno do koje dubine mogu bezbedno da kopaju.

- Radimo na izradi projekta, a kamen temeljac bi trebalo da bude postavljen do kraja godine - saopštili su iz preduzeća "GTC Srbija", ogranka inostrane firme GTC koja je investitor ovog objekta.

Prema pisanju lista, pomenuti tržni centar otvoriće vrata za posetioce tokom jeseni 2018. U objektu će se zaposliti nekoliko stotina ljudi u oko 100 lokala, među kojima će biti butici, restorani, kafići...

Tržni centar će imati četiri sprata, oko 1.000 parking-mesta i prostiraće se na 32.000 kvadratnih metara. Navodno, kompanija GTC će uložiti u njega 92 miliona evra.

Banovo brdo već ima u Požeškoj ulici tržne centre "Siti hol" i "Banovo brdo". U smeru ka gradu, nekoliko stotina metara niže niz ovu saobraćajnicu, uskoro će biti završen i "Beteks". Nedaleko od njega, u Kirovljevoj, osvanuće i najavljeni "Ada mol"

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik