Ministarstvo poljoprivrede nema još informaciju da su nektarine vraćene iz Rusije

Bez autora
Aug 24 2016

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, do sada nije dobila informaciju od Federalne službe za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije o tome da su zaražene nektarine vraćene iz te zemlje u Srbiju, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede.Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, za sada nema informaciju da je navedena pošiljka presretnuta zbog utvrđenog prisustva nekog štetnog organizma niti je ta pošiljka došla kao vraćena na naš granični prelaz - navodi se u pisanom odgovoru ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede nema još informaciju da su nektarine vraćene iz RusijeMinistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, do sada nije dobila informaciju od Federalne službe za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije o tome da su zaražene nektarine vraćene iz te zemlje u Srbiju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

- Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, za sada nema informaciju da je navedena pošiljka presretnuta zbog utvrđenog prisustva nekog štetnog organizma niti je ta pošiljka došla kao vraćena na naš granični prelaz - navodi se u pisanom odgovoru ministarstva.

Mediji su prethodnih dana preneli da je skoro 19 tona zaraženih nektarina vraćeno u Srbiju iz ruske crnomorske luke Novorosijsk.

Navodi se da je pri kontroli nektarina otkriven "zapadni kalifornijski cvetni trips", koji spada u insekte zbog čijeg prisustva se po ruskim zakonima nalaže mera karantina robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik