Banke planiraju da naprave svoj bitkoin

Bez autora
Aug 25 2016

Četiri velike svetske banke rešile su da udruže snage kako bi izradile novi standard koji bi ubrzao transakcije. Digitalne kriptovalute mogle bi da postanu budućnost novca - izgleda da banke tek sada polako prihvataju tu realnost.Sada su četiri bankarska giganta pokrenula projekat kako bi napravile sopstvenu kriptovalutu, zasnovanu na blockchain tehnologiji, kao i bitkoin. Švajcarski UBS, nemačka dojče banka, britanski Santander i američka Banka Njujorka udružilie su snage i računaju da će novu kriptovalutu pokrenuti već početkom 2018. godine.

Banke planiraju da naprave svoj bitkoinČetiri velike svetske banke rešile su da udruže snage kako bi izradile novi standard koji bi ubrzao transakcije. Digitalne kriptovalute mogle bi da postanu budućnost novca - izgleda da banke tek sada polako prihvataju tu realnost.

Sada su četiri bankarska giganta pokrenula projekat kako bi napravile sopstvenu kriptovalutu, zasnovanu na blockchain tehnologiji, kao i bitkoin.

Švajcarski UBS, nemačka dojče banka, britanski Santander i američka Banka Njujorka udružilie su snage i računaju da će novu kriptovalutu pokrenuti već početkom 2018. godine.

Novom valutom bi se značajno ubrzao protok novca među bankama, a i uštede bi bile značajne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik