Petrokemiji od HBOR-a 200 milijuna kuna pomoći

Bez autora
Aug 25 2016

Donesena je konačna odluka da će država pomoći Petrokemiji Kutina kreditom HBOR-a od 200 milijuna kuna, a jamstvo će biti zadužnica CERP-a od 300 milijuna kuna. Ministar financija Zdravko Marić dogovorio je s HBOR-om sve detalje, a odluka se još mora potvrditi na sjednici Vlade. Tim kreditom trebala bi se pokriti potraživanja PPD-a od Petrokemije. Istodobno, ponude PPD-a te Ine, inače najvećih vjerovnika Petrokemije, za preuzimanje kutinske kompanije još uvijek stoje u Ministarstvu gospodarstva, no izgleda da se opcija prodaje više ni ne razmatra. Još prošli tjedan postojao je prijedlog da zalog za kredit Petrokemiji budu dionice crikveničkog Jadrana, no na to se pobunio ministar prometa Oleg Butković.

Petrokemiji od HBOR-a 200 milijuna kuna pomoćiDonesena je konačna odluka da će država pomoći Petrokemiji Kutina kreditom HBOR-a od 200 milijuna kuna, a jamstvo će biti zadužnica CERP-a od 300 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić dogovorio je s HBOR-om sve detalje, a odluka se još mora potvrditi na sjednici Vlade.

Tim kreditom trebala bi se pokriti potraživanja PPD-a od Petrokemije. Istodobno, ponude PPD-a te Ine, inače najvećih vjerovnika Petrokemije, za preuzimanje kutinske kompanije još uvijek stoje u Ministarstvu gospodarstva, no izgleda da se opcija prodaje više ni ne razmatra.

Još prošli tjedan postojao je prijedlog da zalog za kredit Petrokemiji budu dionice crikveničkog Jadrana, no na to se pobunio ministar prometa Oleg Butković.

U tom hotelskom kompleksu država ima oko 80 posto udjela, a navodno će vrijednost hotela ići u ponovnu evaluaciju jer je posljednja precijenjena.

Na čekanju je i prodaja Badela 1862 jer se dodatno detaljnije analiziraju ponude ponuđača Meteora i St. Nicolausa, a prema riječima ministra gospodarstva Tomislava Panenića, odluka bi se trebala donijeti prije izbora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik