Končar dokapitalizirao Medenu sa 89 milijuna kuna

Bez autora
Aug 25 2016

Končar energija Danka Končara ispunila je u cijelosti svoj prvi zadatak iz predstečajne nagodbe za Hotel Medena iz Segeta Donjeg: u sudskom registru zabilježena je provedba dokapitalizacije te hotelske kuće s više od 89 milijuna kuna, a izdavanjem novih dionica Kermas je stekao i većinski vlasnički udjel. Prema izviješću objavljenom jučer na Zagrebačkoj burzi, Kermas energija trenutno posjeduje 686.620 dionica Hotela Medena ili 63,55 posto. Končar je već najavljivao da će dati ponudu Centru za restrukturiranje i prodaju za preuzimanje preostalih 19 posto dionica Medene iz državnog portfelja.

Končar dokapitalizirao Medenu sa 89 milijuna kunaKončar energija Danka Končara ispunila je u cijelosti svoj prvi zadatak iz predstečajne nagodbe za Hotel Medena iz Segeta Donjeg: u sudskom registru zabilježena je provedba dokapitalizacije te hotelske kuće s više od 89 milijuna kuna, a izdavanjem novih dionica Kermas je stekao i većinski vlasnički udjel.

Prema izviješću objavljenom jučer na Zagrebačkoj burzi, Kermas energija trenutno posjeduje 686.620 dionica Hotela Medena ili 63,55 posto.

Končar je već najavljivao da će dati ponudu Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) za preuzimanje preostalih 19 posto dionica Medene iz državnog portfelja.

Obvezu dokapitalizacije nekadašnjeg državnog hoteljera u problemima Končareva tvrtka preuzela je provesti u roku od 90 dana nakon što predstečajna nagodba postane pravomoćna, što se dogodilo polovicom svibnja.

Temeljni kapital Medene podignut je na ukupno 140 milijuna kuna, a iz sredstava dokapitalizacije prema stečajnom planu trebaju biti podmirene obveze prema vjerovnicima.

Iz segetskog hoteljera u kojemu slijede velika ulaganja u modernizaciju stižu i informacije o dobroj popunjenosti u ovoj turističkoj sezoni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik