Gradačačkom Inmeru još jedna Zlatna medalja

Bez autora
Aug 25 2016

Na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu, koji je ove godine okupio više od 300 izlagača iz BiH i regije, domaćoj mljekari "Inmer", koja posluje u sastavu kompanije "Lactalis BH", danas je dodijeljena Zlatna medalja za kvalitet proizvoda "Dukat" domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25 posto mliječne masnoće. Ovo je još jedna u nizu nagrada gradačačkoj mljekari čiji proizvodi nastaju isključivo od mlijeka sa domaćih farmi. Provjeru kvaliteta svih proizvoda u konkurenciji za osvajanje prestižnog priznanja vršila je stručna komisija, predstavnici Sajma i Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva, koja je i prošle godine nagradu za kvalitet dodijelila "Inmeru". Naime, 2015. ova mljekara nagrađena je Zlatnom medaljom za kvalitet proizvoda "Dukat" tekući jogurt 3,2 posto mliječne masti.

Gradačačkom Inmeru još jedna Zlatna medaljaNa 43. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu, koji je ove godine okupio više od 300 izlagača iz BiH i regije, domaćoj mljekari "Inmer", koja posluje u sastavu kompanije "Lactalis BH", danas je dodijeljena Zlatna medalja za kvalitet proizvoda "Dukat" domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25 posto mliječne masnoće.

Ovo je još jedna u nizu nagrada gradačačkoj mljekari čiji proizvodi nastaju isključivo od mlijeka sa domaćih farmi.

Provjeru kvaliteta svih proizvoda u konkurenciji za osvajanje prestižnog priznanja vršila je stručna komisija, predstavnici Sajma i Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva, koja je i prošle godine nagradu za kvalitet dodijelila "Inmeru".

Naime, 2015. ova mljekara nagrađena je Zlatnom medaljom za kvalitet proizvoda "Dukat" tekući jogurt 3,2 posto mliječne masti.

- Sretni smo jer smo uspjeli ponovno osvojiti najznačajniju nagradu Sajma, Zlatnu medalju za kvalitet, što je potvrda da naši proizvodi konstantno nude kvalitet koji je ujedno i osnovna vodilja rada svih nas u Inmeru. Svakako i ova nagrada za "Dukat" domaće kiselo vrhnje, dodatni je motiv da od najbolje, domaće mliječne sirovine sa naših pašnjaka i farmi i dalje nastavimo nuditi kvalitetne domaće proizvode - izjavio je, nakon preuzimanja nagrade, Senad Džombić, direktor mljekare "Inmer", koja posluje u sastavu kompanije "Lactalis BH".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik