Odgođena aukcija državnog kapitala u FDS

Bez autora
Aug 25 2016

Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru je zadužila Agenciju za privatizaciju u FBiH da za 15. septembar odgodi ranije zakazanu aukciju za prodaju državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo. Za narednu sjednicu Vlade FBiH bit će sačinjena potpuna informacija o svim relevantnim aktivnostima i postupcima u privatizaciji FDS-a i drugih kompanija u kojima je Federacija BiH manjinski vlasnik. Inače, predsjednik SBB-a jučer je nakon informacija da će se 1. septembra, putem Sarajevske berze i to na vanrednoj aukciji prodavati 39,9 posto državnog paketa dionica FDS-a za 42,7 miliona KM, javno pozvao premijera i Vladu FBiH da do daljnjeg odlože ovu prodaju.

Odgođena aukcija državnog kapitala u FDSVlada FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru je zadužila Agenciju za privatizaciju u FBiH da za 15. septembar odgodi ranije zakazanu aukciju za prodaju državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo.

Za narednu sjednicu Vlade FBiH bit će sačinjena potpuna informacija o svim relevantnim aktivnostima i postupcima u privatizaciji FDS-a i drugih kompanija u kojima je Federacija BiH manjinski vlasnik (Sarajevo osiguranje i Bosnalijek).

Inače, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jučer je nakon informacija da će se 1. septembra, putem Sarajevske berze i to na vanrednoj aukciji prodavati 39,9 posto državnog paketa dionica FDS-a za 42,7 miliona KM, javno pozvao premijera Fadila Novalića i Vladu FBiH da do daljnjeg odlože ovu prodaju.

Kako saznaje Avaz.ba, odluka Vlade FBiH je bila jednoglasna i svi ministri su, učestvujući u konstruktivnoj raspravi, podržali Radončićev zahtjev.

Zaključeno je da se provjeri uspiješnost poslovanja, imovina unutar i van kompanija, te da se obezbijedi mišljenje neovisnih eksperata o prodaji državnog kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik