Veća podrška investicijama u poljoprivredi

Bez autora
Aug 25 2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije Svetske banke u Srbiji izrazili su danas zadovoljstvo zbog uspešne saradnje i dogovorili pokretanje novih projekata u cilju poboljšanja podrške poljoprivrednicima.Na sastanku sa delegacijom Svetske banke u Srbiji, koju je predvodio Verheijen, predloženo je da se preostala sredstva koja su bila namenjena za sanaciju štete od poplava iz 2014. godine iskoriste za preventivne mere u slučaju novih elementarnih nepogoda.

Veća podrška investicijama u poljoprivrediMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i direktor Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen izrazili su danas zadovoljstvo zbog uspešne saradnje i dogovorili pokretanje novih projekata u cilju poboljšanja podrške poljoprivrednicima.

Na sastanku sa delegacijom Svetske banke u Srbiji, koju je predvodio Verheijen, predloženo je da se preostala sredstva koja su bila namenjena za sanaciju štete od poplava iz 2014. godine iskoriste za preventivne mere u slučaju novih elementarnih nepogoda.

Nedimović je istakao da je prioritet Ministarstva u narednom periodu promena strukture budžeta kako bi se, uz najviše standarde, izradile nove mere za podršku investicijama već od 2017. godine, a koje stvaraju dodatnu vrednost poljoprivrednim proizvodima.

Takođe, na sastanku je postignut dogovor o tome da se sa Ministarstvom finansija izrade modeli dodatne zaštite od drugih elementarnih nepogoda, kako prirodnih, tako i biljnih i životinjskih bolesti koje mogu da pričine značajnu ekonomsku štetu.

Poseban akcenat stavljen je i na uvođenje elektronske uprave u zgradu Uprave za agrarna plaćanja, koja bi omogućila jednostavnu komunikaciju poljoprivrednih proizvođača sa Ministarstvom, ali i bržu obradu zahteva poljoprivrednika i isplate sredstava podsticaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik