Petrol: Manji prihodi i viša dobit u pola godine

Bez autora
Aug 28 2016

Petrol je prvo polugodište zaključio s 1,7 milijardi eura prihoda od prodaje što je 6 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Bruto dobit je porasla 5 posto, na 174,1 milijun eura, EBITDA 6 posto, na 65,8 milijuna eura, a neto dobit u visini od 32 milijuna eura bila je 27 posto veća. Grupa Petrol je 54 posto ukupnog novvčanog toka realizirala s trgovinom naftnim derivatima u Sloveniji. Na poslovanje naftnih trgovaca u Sloveniji negativno su utjecale prodajne cijene naftnih derivata koje su zbog visokih trošarina i drugih davanja više nego u susjednim državama.

Petrol: Manji prihodi i viša dobit u pola godinePetrol je prvo polugodište zaključio s 1,7 milijardi eura prihoda od prodaje što je 6 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Bruto dobit je porasla 5 posto, na 174,1 milijun eura, EBITDA 6 posto, na 65,8 milijuna eura, a neto dobit u visini od 32 milijuna eura bila je 27 posto veća.

Grupa Petrol je 54 posto ukupnog novvčanog toka realizirala s trgovinom naftnim derivatima u Sloveniji.

Na poslovanje naftnih trgovaca u Sloveniji negativno su utjecale prodajne cijene naftnih derivata koje su zbog visokih trošarina i drugih davanja više nego u susjednim državama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik