Yavuz otvorio fabriku u distriktu Brčko

Bez autora
Aug 28 2016

Kompanija Yavuz, koja na teritoriji BiH uspješno posluje već 11 godina, jučer je u Poslovnoj zoni u distriktu Brčko počela proizvodnju u novoj fabrici u kojoj će biti uposleno 100 radnika. Riječ je o velikom projektu u sklopu kojeg planiramo izgraditi fabriku od ukupno16 hiljada kvadrata. Trenutno su izgrađene četiri hiljade kvadrata, u kojima smo pokrenuli dio proizvodnje, a kroz tri godine planiramo završiti cjelokupni projekat, kazao je vlasnik kompanije, turski privrednik Mustafa Yavuz. Prema njegovim riječima, po završetku projekta, u planu imaju zapošljavanje još 200 radnika. Razlog što sam se odlučio za Poslovnu zonu u Brčkom jeste što sam u kratkom roku završio sve potrebne papire, odnosno za četiri mjeseca, te nisam nailazio na dodatne probleme, kazao je Yavuz.

Yavuz otvorio fabriku u distriktu BrčkoKompanija Yavuz, koja na teritoriji BiH uspješno posluje već 11 godina, jučer je u Poslovnoj zoni u distriktu Brčko počela proizvodnju u novoj fabrici u kojoj će biti uposleno 100 radnika.

- Riječ je o velikom projektu u sklopu kojeg planiramo izgraditi fabriku od ukupno16 hiljada kvadrata. Trenutno su izgrađene četiri hiljade kvadrata, u kojima smo pokrenuli dio proizvodnje, a kroz tri godine planiramo završiti cjelokupni projekat, kazao je za Oslobođenje vlasnik kompanije, turski privrednik Mustafa Yavuz.

Pogodnosti

Prema njegovim riječima, po završetku projekta, u planu imaju zapošljavanje još 200 radnika.

- Razlog što sam se odlučio za Poslovnu zonu u Brčkom jeste što sam u kratkom roku završio sve potrebne papire, odnosno za četiri mjeseca, te nisam nailazio na dodatne probleme, kazao je Yavuz.

U Brčkom će biti otvorena samo proizvodnja, dok u planu imaju još jedan veliki projekat u sklopu kojeg je planirano otvaranje poslovnog salona u Živinicama.

Inače, kompanija Yavuz je osnovana u Srebreniku kao jedan od prvih proizvođača PVC stolarije u Tuzlanskom kantonu, ali svoje proizvodne kapacitete šire i na druge lokacije. Firma se bavi proizvodnjom stolarije, ali i proizvodnjom roletni.

- U BiH imamo dvije firme, članice internacionalne grupacije koju čine kompanije Yavuz International Company iz Turske, zatim Yavuz d.o.o. BiH i Tempoplast Srbija. Trenutno imamo oko 300 radnika, dodao je Yavuz.

Velika potražnja

Kako je naglasio, potražnja za proizvodima je u porastu, te se proizvodni kapaciteti konstantno šire, što osigurava odlazak na druga tržišta.

- Radimo sa oko 20 posto izvoza, ali imamo u planu širenje proizvodnje, pa da to bude 50 posto izvoz, a 50 posto unutrašnja trgovina, kazao je Yavuz.

Zbog dobre reputacije svoje proizvode izvoze u Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju, Njemačku i Austriju.

- Cilj nam je našim klijentima dati više od očekivanog kroz uvođenje novih proizvoda u asortiman, prateći trendove u gradnji, dodao je Yavuz.

Za sada imaju 15 poslovnih jedinica širom Federacije BiH.

- Dugoročniji planovi su da otvorimo u svakom gradu svoj salon, kazao je Yavuz.

Do 2021. godine imaju u planu da raspolažu sa oko hiljadu kvalitetnih radnika, što će reći da planiraju uposliti još 700 novih radnika.

- Svake godine imamo povećanu dobit za oko 30 do 40 posto, što je posljedica konstantnog širenja tržišta. Imamo toliko posla da jedva stižemo sve završiti, pa svaki mjesec radimo punim kapacitetima, istakao je Yavuz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik