U Zvorniku otvoren pogon preduzeća Keso promet

Bez autora
Aug 28 2016

U Karakaju kod Zvornika otvoren je u četvrtak proizvodni pogon "Žitopromet" u koji je uloženo oko osam miliona KM, a koji posluje u sastavu preduzeća "Keso promet". Direktor preduzeća "Keso promet" rekao je da je to preduzeće kupilo zvornički "Žitopromet" u stečaju, koje se bavilo proizvodnjom i prodajom mlinsko-pekarskih proizvoda. On je istakao da je "Keso promet" odlučio da pogon "Žitoprometa" kompletno rekonstruiše i opremi novom tehnološkom opremom prihvatljivom za rad, te da je zaposleno 100 radnika. Kupljen je potpuno nov mlin kapaciteta 150 tona na 24 sata, za koji se slobodno može reći da je najsavremeniji u okruženju. U sastavu "Žitoprometa" nalazi se pekara i svi prateći pogoni u pekarstvu, te mješalica stočne hrane i skladište žitarica od 15 tona.

U Zvorniku otvoren pogon preduzeća Keso prometU Karakaju kod Zvornika otvoren je u četvrtak proizvodni pogon "Žitopromet" u koji je uloženo oko osam miliona KM, a koji posluje u sastavu preduzeća "Keso promet".

Direktor preduzeća "Keso promet" Petko Јokić rekao je da je to preduzeće kupilo zvornički "Žitopromet" u stečaju, koje se bavilo proizvodnjom i prodajom mlinsko-pekarskih proizvoda.

On je istakao da je "Keso promet" odlučio da pogon "Žitoprometa" kompletno rekonstruiše i opremi novom tehnološkom opremom prihvatljivom za rad, te da je zaposleno 100 radnika.

"Kupljen je potpuno nov mlin kapaciteta 150 tona na 24 sata, za koji se slobodno može reći da je najsavremeniji u okruženju", rekao je Јokić.

U sastavu "Žitoprometa" nalazi se pekara i svi prateći pogoni u pekarstvu, te mješalica stočne hrane i skladište žitarica od 15 tona.

Јokić je dodao da će u okviru ovog preduzeća vršiti proizvodnju gljiva na 1.500 metara kvadratnih, tu će biti pogon konditorskih proizvoda koji je u izgradnji, kao i potpuno opremljena nova laboratorija za sav program ovog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik