Amko komerc i Vino Župa prodali Hepok firmi iz Dubajia

Bez autora
Aug 28 2016

Amko Komerc Sarajevo i Vino Župa Aleksandrovac prodali su mostarski Hepok Društvu za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo. Amko komerc je prodao svojih 69,2 posto, a Vino Župa 25,5 posto udjela u Hepoku. Nakon ove transakcije, Zeraa Agriculture Investment posjeduje 94,8 posto udjela u Hepoku. Društvo za ulaganje u poljoprivredu Zeraa Agriculture Investment Sarajevo je podružnica društva Zeraa Investment LLC iz Dubaija, Ujedinjeni Arapski Emirati. Ortačka grupa Amko Komerc i Vino Župa iz Aleksandrovca su 2008. godine za 2,74 mil KM kupili Hepok u privatizaciji te se obavezali da će investirati još 21,6 mil KM u kompaniju.

Amko komerc i Vino Župa prodali Hepok firmi iz DubajiaAmko Komerc Sarajevo i Vino Župa Aleksandrovac prodali su mostarski Hepok Društvu za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo, saznaje Indikator.ba.

Amko komerc je prodao svojih 69,2 posto, a Vino Župa 25,5 posto udjela u Hepoku. Nakon ove transakcije, Zeraa Agriculture Investment posjeduje 94,8 posto udjela u Hepoku.

Društvo za ulaganje u poljoprivredu Zeraa Agriculture Investment Sarajevo  je podružnica društva Zeraa Investment LLC iz Dubaija, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ortačka grupa Amko Komerc i Vino Župa iz Aleksandrovca su 2008. godine za 2,74 mil KM kupili Hepok u privatizaciji te se obavezali da će investirati još 21,6 mil KM u kompaniju.

Oni ne samo da su ispunili preuzete obaveze nego su i premašili iznos ugovorenih ulaganja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik