Ove godine 51 hiljada putnika više na tivatskom aerodromu

Bez autora
Aug 29 2016

Aerodrom Tivat nastavlja trend rasta, a u avgustu će, kako se očekuje, biti prevaziđeni dosadašnji rezultati, saopštio je direktor kompanije, Jovan Mačić. Do danas je u avgustu bilo 205,22 hiljade putnika, za razliku od prošle godine kada ih je u istom periodu bilo 191,78 hiljada. To je povećanje od nekih 7,1 odsto, rekao je Mačić. On je dodao da je u ovoj godini opsluženo 716,28 hiljada putnika, što je oko 51 hiljadu više nego u istom periodu prošle godine. Mačić je naveo da je velika razlika i u pogledu broja aviona, s obzirom na to da je do danas sa tivatskog aerodroma poletjelo i na njega sletjelo 1,12 hiljada aviona. U istom periodu prošle godine bilo ih je 1,05 hiljada, što pokazuje da se trend sveukupnog rasta nastavlja i kreće se od šest do osam odsto, u zavisnosti od mjeseca, kazao je Mačić.

Ove godine 51 hiljada putnika više na tivatskom aerodromuAerodrom Tivat nastavlja trend rasta, a u avgustu će, kako se očekuje, biti prevaziđeni dosadašnji rezultati, saopštio je direktor kompanije, Jovan Mačić.

"Do danas je u avgustu bilo 205,22 hiljade putnika, za razliku od prošle godine kada ih je u istom periodu bilo 191,78 hiljada. To je povećanje od nekih 7,1 odsto", rekao je Mačić, prenosi Radio Tivat.

On je dodao da je u ovoj godini opsluženo 716,28 hiljada putnika, što je oko 51 hiljadu više nego u istom periodu prošle godine.

Mačić je naveo da je velika razlika i u pogledu broja aviona, s obzirom na to da je do danas sa tivatskog aerodroma poletjelo i na njega sletjelo 1,12 hiljada aviona.

"U istom periodu prošle godine bilo ih je 1,05 hiljada, što pokazuje da se trend sveukupnog rasta nastavlja i kreće se od šest do osam odsto, u zavisnosti od mjeseca", kazao je Mačić.

On je dodao da se u septembru očekuje oko 130 ili 140 hiljada putnika, što je rast od oko sedam odsto u odnosu na prošlu godinu.

"Ono što nam najviše treba je proširenje i rekonstrukcija aerodroma, a ja se nadam da će to biti urađeno već do narednog ljeta", poručio je Mačić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik