Rekordan urod mandarina

Bez autora
Aug 30 2016

Iz tvrtke AgroFructus izvjestili su kako se ovogodišnji urod mandarina procjenjuje na rekordnih 90 tisuća tona, no i upozorili da ih nema tko pobrati i pripremiti za tržište. Iz AgroFructusa ističu kako im nedostaje 150 sezonskih radnika, a razlog vide u iseljavanju i nemogućnosti uvoza radne snage. Iz Hrvatske je iselilo više od 100 tisuća radno sposobnih, a trend odlaska čitavih obitelji još je uvijek u uzlaznoj putanji, tvrdi predsjednik uprave AgroFructus grupe, napominjući kako je učinkovitije iskorištavanje uroda ključno za konkurentnost i boljitak hrvatske poljoprivrede.

Rekordan urod mandarinaIz tvrtke AgroFructus izvjestili su kako se ovogodišnji urod mandarina procjenjuje na rekordnih 90 tisuća tona, no i upozorili da ih nema tko pobrati i pripremiti za tržište.

Iz AgroFructusa ističu kako im nedostaje 150 sezonskih radnika, a razlog vide u iseljavanju i nemogućnosti uvoza radne snage.

Iz Hrvatske je iselilo više od 100 tisuća radno sposobnih, a trend odlaska čitavih obitelji još je uvijek u uzlaznoj putanji, tvrdi predsjednik uprave AgroFructus grupe Denis Matijević, napominjući kako je učinkovitije iskorištavanje uroda ključno za konkurentnost i boljitak hrvatske poljoprivrede.

Matijević navodi i kako su hrvatski poljoprivrednici ionako u nezavidnom položaju u odnosu na europske kolege, koje njihove države redovno i sustavno subvencioniraju, a razvojne i poslovne banke pružaju im razne modele financiranja.

Spomenuo je i visoka porezna opterećenja u odnosu na zemlje u okruženju te smanjenu konkurentnost hrvatskih poljoprivrednika s obzirom na više cijene proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik