Polugodišnji gubitak "Krajina osiguranja" 7,8 miliona KM

Bez autora
Aug 30 2016

„Krajina osiguranje“ Banjaluka ostvarilo je u prvih šest mjeseci ove godine gubitak od 7,78 miliona maraka, vidljivo je iz polugodišnjeg finansijskog izvještaja ovog društva. Minus „Krajina osiguranja“ povećan je za 5,6 miliona maraka u odnosu na kraj prošle godine, a akumulirani gubitak sada je dostigao 11 miliona. Poslovni prihodi društva u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 5,18 miliona KM i smanjeni su za oko 700.000 KM u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok su poslovni rashodi ove godine 12,4 miliona, a lani su bili 5,78 miliona KM. U „Krajina osiguranju“ ove godine je smanjen i broj radnika u odnosu na isti period prošle godine i to sa 130 na 104.

Polugodišnji gubitak „Krajina osiguranje“ Banjaluka ostvarilo je u prvih šest mjeseci ove godine gubitak od 7,78 miliona maraka, vidljivo je iz polugodišnjeg finansijskog izvještaja ovog društva.

Minus „Krajina osiguranja“ povećan je za 5,6 miliona maraka u odnosu na kraj prošle godine, a akumulirani gubitak sada je dostigao 11 miliona.

Poslovni prihodi društva u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 5,18 miliona KM i smanjeni su za oko 700.000 KM u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok su poslovni rashodi ove godine 12,4 miliona, a lani su bili 5,78 miliona KM.

U „Krajina osiguranju“ ove godine je smanjen i broj radnika u odnosu na isti period prošle godine i to sa 130 na 104. U ovom društvu su naveli da je najveći uticaj na povećanje troškova u prvom polugodištu imao rast troškova rezervisanja za 6,7 miliona KM od čega se 6,45 miliona odnosi na tužbu većinskog akcionara Naveena Aggarwala.

Radi se o tužbi koju su Aggarwal i drugi akcionar iz Indije Gupta Neete podnijeli protiv „Krajina osiguranja“ zbog, kako su tvrdili, netačnih informacija koje su o društvu bile navedene u prospektu prilikom emisije akcija, a koje su oni kupili.

Njih dvoje su potom na sjednici Upravnog odbora ovog osiguranja, s obzirom da zajednu imaju većinski udio, donijeli odluku kojom „Krajina osiguranje“ priznaje sve što su oni u optužnici naveli i na taj način dobili spor.

Sud je nakon toga blokirao račune „Krajine“ kako bi spriječio Aggarwala i Guptu Neete da zatraže izvršenje kontroverzne presude Okružnog suda u Trebinju, a nedugo zatim, 20. jula, Agencija za osiguranje RS je uvela i vanrednu upravu u ovo društvo zbog niza nezakonitosti koje su novi vlasnici počinili od momenta kada su početkom godine preuzeli ovo društvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik