Poziv za izgradnju stanice Prokop

Bez autora
Aug 30 2016

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije pozvala je danas sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da upute neobavezujuće pismene ponude za izgradnju stanične zgrade železničke stanice „Beograd – Centar” i pratećih komercijalnih sadržaja. U javnom pozivu se navodi da Republika Srbija u izgradnju ulaže zemljište i omogućava gradnju na već izgrađenim objektima, a potencijalni partner finansira izgradnju zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja. Analizu primljenih pisama o zainteresovanosti vršiće mešovita radna grupa sastavljena od predstavnika relevantnih institucija i to Republičke direkcije za imovinu, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Beograda, Privrednog društva „Infrastruktura železnice Srbije” i Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd d.o.o.

Poziv za izgradnju stanice ProkopRepublička direkcija za imovinu Republike Srbije pozvala je danas sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da upute neobavezujuće pismene ponude za izgradnju stanične zgrade železničke stanice „Beograd – Centar” i pratećih komercijalnih sadržaja.

U javnom pozivu se navodi da Republika Srbija u izgradnju ulaže zemljište i omogućava gradnju na već izgrađenim objektima, a potencijalni partner finansira izgradnju zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja (zajednička izgradnja).

Analizu primljenih pisama o zainteresovanosti vršiće mešovita radna grupa sastavljena od predstavnika relevantnih institucija i to Republičke direkcije za imovinu, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Beograda, Privrednog društva „Infrastruktura železnice Srbije” i Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd d.o.o.

Cilj nadležnih organa Republike Srbije je da se podigne zgrada železničke stanice i izgrade kompatibilni komercijalni sadržaji, kako bi se dobila funkcionalna celina u gradskom jezgru.

Pisma o zainteresovanosti dostavljaju se na pisarnicu Republičke direkcije za imovinu u Ulici kralja Milana 16 u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu.

Ona se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom „Ne otvarati” preporučenom pošiljkom ili se lično predaju na pisarnici Direkcije. Na poleđini koverte potrebno je vidljivo naznačiti naziv, adresu i telefon podnosioca. Otvaranje prispelih pisama o zainteresovanosti izvršiće se komisijski.

Pre slanja pisama o zainteresovanosti, svim potencijalnim partnerima, a nakon potpisivanja izjave o čuvanju poverljivih podataka biće omogućen uvid u Urbanistički projekat za izgradnju železničke stanice „Beograd – Centar”, kao i drugu prateću dokumentaciju.

Svim potencijalnim partnerima biće omogućen obilazak lokacije železničke stanice „Beograd – Centar”, na njihov zahtev. Zahtevi se mogu uputiti putem elektronske pošte na adresu: beocvor@beogradcvor.rs (Zorica Slavković Marjanović, dia, i Zoran Petrović, dipl.inž.građ.)

Dodatna obaveštenja i informacije o ovom javnom pozivu mogu se dobiti od Direkcije putem elektronske pošte na adresu jelena.dragic@rdi.gov.rs i na telefon broj 011/3200-887.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik