Obavijestiti Poresku o promjenama podataka

Bez autora
Aug 31 2016

Poreska uprava (PU) pozvala je sve obveznike da kroz odgovarajući obrazac u najkraćem roku prijave nastale izmjene registracionih podataka, uključujući adresu sjedišta obavljanja djelatnosti i broj kontakt telefona. U saopštenju objavljenom na sajtu PU navodi se da su poreski obveznici, u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji, dužni da o svim promjenama koje nastanu u toku poslovanja, a odnose se na upisane podatke u registar, obavijeste poreski organ, u roku od 15 dana od dana nastanka promjene. „Zbog nepoštovanja navedene zakonske odredbe primjenjivaće se kaznene mjere. Novčanom kaznom u iznosu od hiljadu eura do 15 hiljada eura kazniće se poreski obveznik odnosno kompanija, a novčanom kaznom od 500 eura do šest hiljada eura poreski obveznik preduzetnik“, rekli su iz PU.

Poreska uprava (PU) pozvala je sve obveznike da kroz odgovarajući obrazac u najkraćem roku prijave nastale izmjene registracionih podataka, uključujući adresu sjedišta obavljanja djelatnosti i broj kontakt telefona.

U saopštenju objavljenom na sajtu PU navodi se da su poreski obveznici, u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji, dužni da o svim promjenama koje nastanu u toku poslovanja, a odnose se na upisane podatke u registar, obavijeste poreski organ, u roku od 15 dana od dana nastanka promjene.

„Zbog nepoštovanja navedene zakonske odredbe primjenjivaće se kaznene mjere. Novčanom kaznom u iznosu od hiljadu eura do 15 hiljada eura kazniće se poreski obveznik odnosno kompanija, a novčanom kaznom od 500 eura do šest hiljada eura poreski obveznik preduzetnik“, rekli su iz PU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik