Alumina otvara 100 radnih mjesta

Bez autora
Aug 31 2016

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je juče u Zvorniku da je veoma bitno što je kompanija "Alumina" uspjela da sa metalurške pređe na proizvodnju nemetalurške glinice, što će omogućiti njen razvoj. Đokić je nakon razgovora sa rukovodstvom "Alumine" naveo da je bilo riječi i o novoj investiciji, koja će uslijediti sredinom septembra, a omogućiće otvaranje stotinjak radnih mjesta. "Alumina" će investiciju realizovati u saradnji sa dva inostrana partnera i nadam se da će biti završena do kraja godine, kazao je Đokić. Predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Milorad Motika najavio je da će na partnerskom principu ući u posao sa tri nove evropske firme, čime će osigurati proizvodnju za narednu godinu...

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je juče u Zvorniku da je veoma bitno što je kompanija "Alumina" uspjela da sa metalurške pređe na proizvodnju nemetalurške glinice, što će omogućiti njen razvoj.

Đokić je nakon razgovora sa rukovodstvom "Alumine" naveo da je bilo riječi i o novoj investiciji, koja će uslijediti sredinom septembra, a omogućiće otvaranje stotinjak radnih mjesta.

- "Alumina" će investiciju realizovati u saradnji sa dva inostrana partnera i nadam se da će biti završena do kraja godine - kazao je Đokić.

Predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Milorad Motika najavio je da će na partnerskom principu ući u posao sa tri nove evropske firme, čime će osigurati proizvodnju za narednu godinu.

Đokić je posjetio i Rudnik olova i cinka u Sasama kod Srebrenice i istakao da je vidljiv napredak u poslovanju i da je proizvodnja stabilna, te da rudnik redovno izmiruje sve obaveze. Predsjednik Upravnog odbora preduzeća "Gros" iz Gradiške, koje upravlja rudnikom, Jelena Petrić kazala je da imaju 525 radnika i da konstantno povećavaju njihov broj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik