Ekonomski oporavak Srbije prevazišao sva očekivanja

Bez autora
Sep 01 2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je zadovoljstvo odlukom Borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da usvoji četvrtu i petu reviziju aktuelnog aranžmana, uz ocenu da to pokazuje da je Vlada Srbije uradila sve što je obećala.Vulin je, nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Srbije, rekao da ima razloga za zadovoljstvo načinom na koji se odvija ekonomski oporavak zemlje, naglasivši da su ekonomski pokazatelji jasni, kao i što je to i politika Vlade Srbije.

Ekonomski oporavak Srbije prevazišao sva očekivanjaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je zadovoljstvo odlukom Borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da usvoji četvrtu i petu reviziju aktuelnog aranžmana, uz ocenu da to pokazuje da je Vlada Srbije uradila sve što je obećala.

Vulin je, nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Srbije, rekao da ima razloga za zadovoljstvo načinom na koji se odvija ekonomski oporavak zemlje, naglasivši da su ekonomski pokazatelji jasni, kao i što je to i politika Vlade Srbije.

Pokazali smo da smo ozbiljna i odgovorna zemlja, koja sprovede sve ono o čemu se dogovori, istakao je on i dodao da je to nekada politički skupo, nekada teško, ali da Vlada Srbije drži datu reč.

Ministar je preneo da su i na današnjem sastanku sa domaćim privrednicima dobijene pohvale, dodavši da su oni istakli da je politika Vlade Srbije predvidljiva.

Vulin je ukazao na to da je Vlada Srbije pokazala da joj je prioritet ekonomija i zapošljavanje, ali da je bitno i da se čuje šta je to što je privredi potrebno.

Važno je da znamo kako možemo da pomognemo, jer smo na istom zadatku, imamo iste interese, a sve u cilju da Srbija bude ekonomski uspešnija, poručio je on.

Ministar je rekao da je na sastanku privrednicima predstavljeno i to koje zakone resorno ministarstvo namerava da donese u narednom periodu, poput zakona o zapošljavanju preko agencija, zakona o vaučerima za sezonske radnike i svim zakonima koji treba da regulišu oblast privrede.

Bord izvršnih direktora MMF-a zaključio je kombinovanu četvrtu i petu reviziju stend-baj aranžmana koji ta institucija ima sa Srbijom, uz poruku da je ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja.

Zamenik direktora MMF-a Tao Zeng objasnio je da su do dobrih rezultata doveli napori da se osnaže javne finansije, unaprede strukturne reforme i poveća poverenje investitora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik