Građevinski radovi u lipnju porasli 1,5 posto

Bez autora
Sep 06 2016

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju ove godine porastao je 1,5 posto u odnosu na lipanj prošle godine, dok je u odnosu na svibanj manji za 1,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u lipnju utjecao je rast njihova obujma na zgradama i to za 6,2 posto, dok je istovremeno na ostalim građevinama smanjen za 2,2 posto. Prema izvornim indeksima, u lipnju ove godine u odnosu na lipanj 2015. obujam građevinskih radova veći je za 8,7 posto. Pritom je na zgradama porastao za 13,3 posto, a na ostalim građevinama veći je za 4,8 posto. U prvih šest ovogodišnjih mjeseci, prema izvornim indeksima, ostvaren je rast obujma građevinskih radova za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je obujam radova na zgradama porastao za 10,2 posto, dok je na ostalim građevinama pao za 1,4 posto.

Građevinski radovi u lipnju porasli 1,5 postoObujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju ove godine porastao je 1,5 posto u odnosu na lipanj prošle godine, dok je u odnosu na svibanj manji za 1,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u lipnju utjecao je rast njihova obujma na zgradama i to za 6,2 posto, dok je istovremeno na ostalim građevinama smanjen za 2,2 posto.Prema izvornim indeksima, u lipnju ove godine u odnosu na lipanj 2015. obujam građevinskih radova veći je za 8,7 posto.

Pritom je na zgradama porastao za 13,3 posto, a na ostalim građevinama veći je za 4,8 posto.U prvih šest ovogodišnjih mjeseci, prema izvornim indeksima, ostvaren je rast obujma građevinskih radova za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je obujam radova na zgradama porastao za 10,2 posto, dok je na ostalim građevinama pao za 1,4 posto.Prema strukturi odrađenih sati na gradilištima, u lipnju ove godine 45,1 posto radnih sati odrađeno je na zgradama, a 54,9 posto na ostalim građevinama. Od ukupnog broja odrađenih sati, 55,2 posto odrađeno je na novogradnji, a 44,8 na ostalim radovima.

Tijekom prvih šest ovogodišnjih mjeseci, radnici su na zgradama odradili 47,3, a na ostalim građevinama 52,7 posto radnih sati. Na novogradnju se odnosi 55,5, a na ostale radove 44,5 posto radnih sati, pokazuju najnoviji podaci DZS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik