Pet ponuda za kupovinu hotela Durmitor

Bez autora
Sep 06 2016

Ponude za kupovinu hotela Durmitor na Žabljaku dostavili su kompanija "Adriatic Properties", koja je u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa, vlasnik Lutrije Crne Gore, Sava Grbović, podgoričko preduzeće "Nemesis", kao i nikšićke firme "Comp Comerc" i "Top force system". Žabljački hotel prodavao se po cijeni od 643,7 hiljada eura, kao dio imovine Ski centra Durmitor u stečaju, a ponude za njegovu kupovinu otvorene su u ponedjeljak u Privrednom sudu. To je prvi put nakon 16 neuspjelih oglasa za prodaju hotela da ima zainteresovanih ponuđača. Adriatic Properties za hotel je ponudio 650 hiljada eura, što je oko šest hiljada eura više od tražene cijene.

Pet ponuda za kupovinu hotela DurmitorPonude za kupovinu hotela Durmitor na Žabljaku dostavili su kompanija "Adriatic Properties", koja je u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa, vlasnik Lutrije Crne Gore, Sava Grbović, podgoričko preduzeće "Nemesis", kao i nikšićke firme "Comp Comerc" i "Top force system".

Žabljački hotel prodavao se po cijeni od 643,7 hiljada eura, kao dio imovine Ski centra Durmitor u stečaju, a ponude za njegovu kupovinu otvorene su u ponedjeljak u Privrednom sudu, pišu Dnevne novine.

To je prvi put nakon 16 neuspjelih oglasa za prodaju hotela da ima zainteresovanih ponuđača.Adriatic Properties za hotel je ponudio 650 hiljada eura, što je oko šest hiljada eura više od tražene cijene.Budvanska kompanija već nekoliko godina uspješno upravlja Aman rizortom na Svetom Stefanu, hotelom Kraljičina plaža u Miločeru, a od nedavno i hotelom Maestral u Pržnu. Oni na Žabljaku planiraju da izgrade luksuzni hotel sa pet zvjezdica, koji nedostaje tom području.Vlasnik Lutrije, Sava Grbović za hotel Durmitor spreman je da plati 643,7 hiljada eura, koliko je i procijenjena vrijednost tog objekta sa pripadajućim zemljištem, dok je nikšićka firma Top force system dostavila ponudu vrijednu 680 hiljada eura.Najviše novca, 701 hiljadu eura, ponudio je nikšićki Comp Comerc, čiji je vlasnik Ranko Jovović. On je u aprilu ove godine za 1,2 miliona eura kupio hotel Onogošt, a njegova firma već upravlja Ski centrom Vučje.

Nešto manje, tačnije 700,1 hiljadu eura, ponudio je podgorički Nemesis, čiji je vlasnik Dragan Perović, koji u vlasništvu ima podgorički hotel Hemera i lanac hotela i restorana Astoria u Budvi, Kotoru i Podgorici.Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa uslovima iz oglasa, kao i dostavljenim ponudama, biće donijeta u roku od sedam dana.Prvi tender za prodaju hotela Durmitor raspisan je sredinom februara 2013. godine, od kada je propalo 16 javnih nadmetanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik