MMF će odobriti tranšu kredita višu od 100 milijuna KM

Bez autora
Sep 07 2016

Dopremijerka Vlade Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević potvrdila je novinarima u Sarajevu da će "zbog zakašnjenja u pregovorima i potpisivanju, umjesto dvije planirane tranše kredita, od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biti odobrena jedna tranša u iznosu od sto i nešto milijuna KM".To su redoviti prihodi za proračun bez rebalansa. Nadam se da će rebalans proračuna biti izvršen sa veoma malim korekcijama zbog nedostatka druge tranše, kazala je Milićević.

MMF će odobriti tranšu kredita višu od 100 milijuna KMDopremijerka Vlade Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević potvrdila je novinarima u Sarajevu da će "zbog zakašnjenja u pregovorima i potpisivanju, umjesto dvije planirane tranše kredita, od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biti odobrena jedna tranša u iznosu od sto i nešto milijuna KM".

- To su redoviti prihodi za proračun bez rebalansa. Nadam se da će rebalans proračuna biti izvršen sa veoma malim korekcijama zbog nedostatka druge tranše - kazala je Milićević.

U idućim danima očekuje da će biti doznačena prva tranša, nakon što Izvršni odbor MMF-a danas donese odluku o odobravanju novog Produženog aranžmana za BiH sa MMF-om, koji je ukupno vrijedan 550 milijuna eura.

-  Dvije trećine, što znači oko 720 milijuna KM bit će određeno za proračun FBiH u iduće tri godine - potcrtala je Milićević.

Odluku o povlačenju prve tranše Proširenog aranžmana s MMF-om donijelo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik