Nikšić će ponovo biti centar industrije

Bez autora
Sep 13 2016

Nikšić će ponovo biti industrijski centar Crne Gore, poručio je ministar ekonomije, Vladimir Kavarić. On je danas u tom gradu razgovarao s pet privatnih preduzetnika i predsjednikom Opštine, Veselinom Grbovićem. Kavarić je istakao da mu je zadovoljstvo što je danas razgovarao sa nikšićkim preduzetnicima, koji žele da otvaraju nova radna mjesta, da zapošljavaju i koji se bore za izlazak na nova tržišta van Crne Gore. Pričali smo o onome šta su to elementi biznis ambijenta koji bi se mogli nazvati „finim podešavanjima“ i šta je državna uloga po pitanju obezbjeđivanja fer tretmana našim proizvođačima i van granica Crne Gore. Zaista je bilo zadovoljstvo razgovarati sa ljudima koji prepoznaju i koriste mogućnosti koje proizlaze iz jako dobre međunarodne pozicije Crne Gore koja je definisana velikim brojem potpisanih međunarodnih sporazuma, dodao je Kavarić, prenosi portal Onogošt.

Nikšić će ponovo biti centar industrijeNikšić će ponovo biti industrijski centar Crne Gore, poručio je ministar ekonomije, Vladimir Kavarić.

On je danas u tom gradu razgovarao s pet privatnih preduzetnika i predsjednikom Opštine, Veselinom Grbovićem.

Kavarić je istakao da mu je zadovoljstvo što je danas razgovarao sa nikšićkim preduzetnicima, koji žele da otvaraju nova radna mjesta, da zapošljavaju i koji se bore za izlazak na nova tržišta van Crne Gore.

„Pričali smo o onome šta su to elementi biznis ambijenta koji bi se mogli nazvati „finim podešavanjima“ i šta je državna uloga po pitanju obezbjeđivanja fer tretmana našim proizvođačima i van granica Crne Gore. Zaista je bilo zadovoljstvo razgovarati sa ljudima koji prepoznaju i koriste mogućnosti koje proizlaze iz jako dobre međunarodne pozicije Crne Gore koja je definisana velikim brojem potpisanih međunarodnih sporazuma“, dodao je Kavarić, prenosi portal Onogošt.

U grupi preduzetnika koji su prisustvovali sastanku, bila su i dva korisnika subvencija za otvaranje novih radnih mjesta.

„Sa tog aspekta razgovarali smo kako će ta uredba funkcionisati u budućnosti, ponovili opredjeljenje Vlade da se taj proces nastavi, dobije dodatni zamah i ono što mi je posebno zadovoljstvo je što su u tom procesu šansu prepoznali domaći investitori. Poslije ovoga sastanka, imajući u vidu sve ono što se dešava u Nikšiću u naslijeđenim industrijama, siguran sam da će Nikšić ponovo biti industrijski centar Crne Gore“, zaključio je Kavarić.

Grbović je kazao da je zadovoljan sastankom.

"Iz razgovora se iskristalisalo nekoliko problema koje bi u narednom periodu trebalo rješavati po pitanju izvoza nekih proizvoda iz Crne Gore na susjedna tržišta, čak i tržišta Evrope gdje imamo određene probleme. Nadam se da ćemo u narednom periodu kroz dalju komunikaciju i za konkretne probleme zajednički urgirati i u susjednim državama gdje se ti problemi javljaju kako bi omogućili neko normalno poslovanje“, kazao je Grbović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik