Energetski sektor polje za jačanje saradnje sa Azerbejdžanom

Bez autora
Sep 14 2016

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu Eldarom Hasanovim o saradnji dveju država na polju energetike, koja može da doprinese unapređenju ekonomskih odnosa. Antić je tom prilikom obavestio svog sagovornika o napretku realizacije projekta gasne interkonekcije Bugarska–Srbija. Hasanov je informisao ministra o stanju realizacije projekata TAP i TANAP i eventualnoj mogućnosti uključivanja Srbije u korišćenje tih gasovoda. Takođe, on je ukazao na značajne, a još neiskorišćene mogućnosti saradnje Azerbejdžana i Srbije u oblasti energetike. U cilju konkretizacije projekata od zajedničkog interesa i načina njihove realizacije, zajednički je konstatovano da je neophodno organizovati sastanak Antića i ministra energetike Azerbejdžana Natiga Alijeva.

Energetski sektor polje za jačanje saradnje sa AzerbejdžanomMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu Eldarom Hasanovim o saradnji dveju država na polju energetike, koja može da doprinese unapređenju ekonomskih odnosa.

Antić je tom prilikom obavestio svog sagovornika o napretku realizacije projekta gasne interkonekcije Bugarska–Srbija.

Hasanov je informisao ministra o stanju realizacije projekata TAP i TANAP i eventualnoj mogućnosti uključivanja Srbije u korišćenje tih gasovoda.

Takođe, on je ukazao na značajne, a još neiskorišćene mogućnosti saradnje Azerbejdžana i Srbije u oblasti energetike.

U cilju konkretizacije projekata od zajedničkog interesa i načina njihove realizacije, zajednički je konstatovano da je neophodno organizovati sastanak Antića i ministra energetike Azerbejdžana Natiga Alijeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik