Za poboljšanje privrednog ambijenta na lokalu 80 miliona dinara

Bez autora
Sep 15 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku o tome da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera.U saopštenju se navodi da su sredstva, takođe, namenjena i za obnavljanje braunfild lokacija, kao i za razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture. Od ukupno 40 odobrenih projekata, 22 su namenjena nerazvijenijim opštinama, od čega osam u devastiranim, tako da ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po ovom programu iznosi 56,5 miliona dinara.

Za poboljšanje privrednog ambijenta na lokalu 80 miliona dinaraMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku o tome da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera.

U saopštenju se navodi da su sredstva, takođe, namenjena i za obnavljanje braunfild lokacija, kao i za razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Od ukupno 40 odobrenih projekata, 22 su namenjena nerazvijenijim opštinama, od čega osam u devastiranim, tako da ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po ovom programu iznosi 56,5 miliona dinara.

Opštine i gradovi kojima je odobrena podrška su: Knić, Titel, Zrenjanin, Bečej, Novi Sad, Tutin, Bujanovac, Opovo, Krupanj, Kučevo, Trstenik, Ruma, Mionica, Vrbas, Čoka, Doljevac, Trgovište, Babušnica, Medveđa, Žitorađa, Raška, Surdulica, Ražanj, Prijepolje i Kuršumlija.

To su i: Žitište, Bela Palanka, Golubac, Žagubica, Sokobanja, Senta, Varvarin, Gornji Milanovac, Topola, Ćićevac, Bač, Novi Kneževac, Petrovac na Mlavi, Dimitrovgrad i Sremski Karlovci.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije realizuje se u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini.

Ministarstvo, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik