Dobra saradnja sa Nemačkom u oblasti zaštite životne sredine

Bez autora
Sep 15 2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Aksel Ditman konstatovali su tokom današnjeg razgovora da dve zemlje imaju veoma intenzivnu saradnju u mnogim oblastima. Prioritetne teme sastanka bile su održivi rast i zapošljavanje, gde je jedan od ciljeva podrška malim i srednjim preduzećima, oblast zaštite životne sredine i proces približavanja Srbije Evropskoj uniji u segmentu poljoprivrede i zaštite životne sredine. Nedimović je u razgovoru ukazao na neophodnost saradnje u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama, prečišćavanju voda, kao i u razvijanju tržišta biomase u Srbiji i njenom korišćenju.

Dobra saradnja sa Nemačkom u oblasti zaštite životne sredineMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Aksel Ditman konstatovali su tokom današnjeg razgovora da dve zemlje imaju veoma intenzivnu saradnju u mnogim oblastima.

Prioritetne teme sastanka bile su održivi rast i zapošljavanje, gde je jedan od ciljeva podrška malim i srednjim preduzećima, oblast zaštite životne sredine i proces približavanja Srbije Evropskoj uniji u segmentu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Nedimović je u razgovoru ukazao na neophodnost saradnje u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama, prečišćavanju voda, kao i u razvijanju tržišta biomase u Srbiji i njenom korišćenju.

Takođe, ministar je izrazio zahvalnost na mnogobrojnim projektima koje je finansirala Vlada SR Nemačke, naglasivši da će Srbija od 2017. godine obezbediti značajna budžetska sredstva za finansiranje aktivnosti u vezi sa zaštitom životne sredine, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik