Broj turista u septembru veći za 21%

Bez autora
Sep 19 2016

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 44,7 hiljada turista, što je za 21 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Prema podacima Nacionalne turističke organizacije, najviše turista boravilo je u Budvi - 18.174, od čega su 17.796 strani. Najveći rast broja turista po opštinama u odnosu na isti period prošle godine zabilježen je u Mojkovcu (175 odsto), Podgorici (138 odsto), Nikšiću (98 odsto), Tivtu (52 odsto), Kotoru (40 odsto) i Beranama (38 odsto). Povećan broj turista zabilježen je i u opštinama Budva, Herceg Novi, Ulcinj, Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Rožaje. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, povećan broj turista u septembru i produžetak sezone pokazatelji su da je crnogorska turistička privreda sve bogatija ponudom. Popunjenost hotela u većini gradova Crne Gore predstavlja pokazatelj jasne politike razvoja, kaže se u saopštenju.

Broj turista u septembru veći za 21%U Crnoj Gori trenutno boravi oko 44,7 hiljada turista, što je za 21 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije, najviše turista boravilo je u Budvi - 18.174, od čega su 17.796 strani.

Najveći rast broja turista po opštinama u odnosu na isti period prošle godine zabilježen je u Mojkovcu (175 odsto), Podgorici (138 odsto), Nikšiću (98 odsto), Tivtu (52 odsto), Kotoru (40 odsto) i Beranama (38 odsto).

Povećan broj turista zabilježen je i u opštinama Budva, Herceg Novi, Ulcinj, Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Rožaje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, povećan broj turista u septembru i produžetak sezone pokazatelji su da je crnogorska turistička privreda sve bogatija ponudom.

„Popunjenost hotela u većini gradova Crne Gore predstavlja pokazatelj jasne politike razvoja“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kao poseban uspjeh istakli činjenicu da je ove sezone, kao i tokom septembra, zabilježen veći broj turista na sjeveru Crne Gore, odnosno u hotelima u tim opštinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik