EIB pouzdan partner u infrastrukturnim projektima

Bez autora
Sep 19 2016

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović i šef Regionalne kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za zapadni Balkan Dubravka Negre razgovarali su danas o aktivnim projektima u Srbiji u kojima učestvuje EIB i o budućoj saradnji. Vujović je istakao da je u Srbiji trenutno 15 aktivnih projektnih zajmova odobrenih od strane Evropske investicione banke, i izrazio očekivanje da će, kao i do sada, EIB nastaviti da bude pouzdan partner i pruža pomoć u građenju kapaciteta za započete projekte i njihovu uspešnu realizaciju. Negre je ocenila da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna, ali i da postoji mogućnost za dalji rast partnerstva Srbije sa EIB.

EIB pouzdan partner u infrastrukturnim projektimaMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović i šef Regionalne kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za zapadni Balkan Dubravka Negre razgovarali su danas o aktivnim projektima u Srbiji u kojima učestvuje EIB i o budućoj saradnji.

Vujović je istakao da je u Srbiji trenutno 15 aktivnih projektnih zajmova odobrenih od strane Evropske investicione banke, i izrazio očekivanje da će, kao i do sada, EIB nastaviti da bude pouzdan partner i pruža pomoć u građenju kapaciteta za započete projekte i njihovu uspešnu realizaciju.

Negre je ocenila da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna, ali i da postoji mogućnost za dalji rast partnerstva Srbije sa EIB.

Ona je istakla da je EIB zainteresovana za razvoj javno-privatnog partnerstva u našoj zemlji kao i za razvoj regionalnih projekata i puteva u okviru evropske transportne mreže.

Negre je ukazala da EIB planira da finansira i nove projekte u oblasti zdravstva i obrazovanja, sektora energetike i zaštite životne sredine, kao i nove infrastrukturne projekte koji se tiču puteva i železnica, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik