Firma iz Bačke Palanke kupila Aha Muru Prvi maj u stečaju

Bez autora
Sep 20 2016

Kompanija Ferari investment East Europe iz Bačke Palanke kupila je pirotsku AHA Muru Prvi maj u stečaju po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara, saopštio je danas stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević. Englesko-slovenačka kompanija AHA grupa je u septembru 2012. godine kupila tri proizvodne hale pirotskog Prvog maja za 2,1 milion evra, a iz budžeta Srbije je dobila subvencije u vrednosti 6,6 miliona evra, odnosno 5.000 evra za svako novootvoreno radno mesto. Fabrika u Pirotu zapošljavala je 1.300 radnika, a posle stečaja u slovenačkoj AHA Muri ne radi od septembra 2014. godine. Radnici nisu primali platu skoro godinu dana i nekoliko puta su protestovali i tražili da se vrate u fabriku. Stečaj u toj fabrici uveden je 25. juna prošle godine.

Firma iz Bačke Palanke kupila Aha Muru Prvi maj u stečajuKompanija Ferari investment East Europe iz Bačke Palanke kupila je pirotsku AHA Muru Prvi maj u stečaju po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara, saopštio je danas stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević.

Englesko-slovenačka kompanija AHA grupa je u septembru 2012. godine kupila tri proizvodne hale pirotskog Prvog maja za 2,1 milion evra, a iz budžeta Srbije je dobila subvencije u vrednosti 6,6 miliona evra, odnosno 5.000 evra za svako novootvoreno radno mesto. Fabrika u Pirotu zapošljavala je 1.300 radnika, a posle stečaja u slovenačkoj AHA Muri ne radi od septembra 2014. godine. Radnici nisu primali platu skoro godinu dana i nekoliko puta su protestovali i tražili da se vrate u fabriku.

Stečaj u toj fabrici uveden je 25. juna prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik