U razvoj proizvodnje uloženo 1,4 miliona KM

Bez autora
Sep 21 2016

Garantni fond, od svog osnivanja 2011. godine, je kao žirant omogućio privrednicima na području grada podizanje kredita u iznosu od 1,4 miliona KM, koji su uloženi u nabavku nove opreme i proširenje proizvodnje. Potvrdili su ovo u Gradskoj razvojnoj agenciji (CIDEA) i dodali da se kroz ovaj fond preuzima garancija za 50 odsto od iznosa kredita, a sredstva za rad ovog fonda se obezbjeđuju iz budžeta grada. To je vid podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima koji žele da unaprijede rad kroz kredite u iznosu do 50.000 KM. Od početka realizacije ovog projekta do danas izdata je 51 garancija na iznos 805.388 KM, čime su banke plasirale pozajmice od 1,4 miliona KM. Krediti se uglavnom vraćaju prema planu, a kontrolu povrata sredstava vrše banke i o tome obavještavaju Agenciju. Nekoliko korisnika fonda je svoje kredite otplatilo i prije roka pa su koristili ovaj vid podrške više puta, rekli su u CIDEA.

U razvoj proizvodnje uloženo 1,4 miliona KMGarantni fond, od svog osnivanja 2011. godine, je kao žirant omogućio privrednicima na području grada podizanje kredita u iznosu od 1,4 miliona KM, koji su uloženi u nabavku nove opreme i proširenje proizvodnje.

Potvrdili su ovo u Gradskoj razvojnoj agenciji (CIDEA) i dodali da se kroz ovaj fond preuzima garancija za 50 odsto od iznosa kredita, a sredstva za rad ovog fonda se obezbjeđuju iz budžeta grada. To je vid podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima koji žele da unaprijede rad kroz kredite u iznosu do 50.000 KM.

- Od početka realizacije ovog projekta do danas izdata je 51 garancija na iznos 805.388 KM, čime su banke plasirale pozajmice od 1,4 miliona KM. Krediti se uglavnom vraćaju prema planu, a kontrolu povrata sredstava vrše banke i o tome obavještavaju Agenciju. Nekoliko korisnika fonda je svoje kredite otplatilo i prije roka pa su koristili ovaj vid podrške više puta - rekli su u CIDEA.

Naveli su da trenutno u Garantnom fondu na raspolaganju imaju 110.000 KM.

- Pravilnikom o raspodjeli ovog novca je određeno da ovaj vid finansiranja mogu koristiti oni koji se bave proizvodnom i uslužnom djelatnošću te registrovana poljoprivredna gazdinstva - rekli su u CIDEA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik