Uskoro počinje izgradnja Sarajevo Towera

Bez autora
Sep 21 2016

Uskoro počinje izgradnja stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower koji predstavlja zajedničku investiciju domaće i kuvajtske kompanije. Riječ je o investiciji od 100 miliona konvertibilnih maraka koju će bosanskohercegovački ANS Drive podijeliti sa kuvajtskom kompanijom Smart Invest. Zgrada će imati 26 spratova, kao i tri podzemne etaže, a prema riječima izvršnog direktora Smart Investa Elvedina Mahmutovića riječ je o objektu koji će biti "pravi mali grad u gradu". Sarajevo Tower, koji će biti smješten u blizini Hitne pomoći, imat će površinu od 76.000 kvadratnih metara, sa blizu 400 stambenih jedinica i fleksibilnim sistemom koji odobrava prepakiranje jedinica u zavisnosti od potreba tržišta. Zgrada će imati oko 650 parking mjesta, 7.223 kvadratna metra poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji će se ugrađivati u objekat je, kako tvrde investitori, u skladu sa najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva.

Uskoro počinje izgradnja Sarajevo ToweraUskoro počinje izgradnja stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower koji predstavlja zajedničku investiciju domaće i kuvajtske kompanije.

Riječ je o investiciji od 100 miliona konvertibilnih maraka koju će bosanskohercegovački ANS Drive podijeliti sa kuvajtskom kompanijom Smart Invest.

Zgrada će imati 26 spratova, kao i tri podzemne etaže, a prema riječima izvršnog direktora Smart Investa Elvedina Mahmutovića riječ je o objektu koji će biti "pravi mali grad u gradu".

Sarajevo Tower, koji će biti smješten u blizini Hitne pomoći, imat će površinu od 76.000 kvadratnih metara, sa blizu 400 stambenih jedinica i fleksibilnim sistemom koji odobrava prepakiranje jedinica u zavisnosti od potreba tržišta. Zgrada će imati oko 650 parking mjesta, 7.223 kvadratna metra poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji će se ugrađivati u objekat je, kako tvrde investitori, u skladu sa najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva.

Objekat će imati dva prilaza za građane i jedan poseban cestovni pristup iz Kolodvorske ulice. Tri etaže će biti podzemne od kojih će dvije biti garaže, a jedna će sadržavati hipermarket. Prizemlje i dva sprata bit će poslovni, a ostali spratovi su projektovani kao stambeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik