Povećati razmenu poljoprivrednih proizvoda sa SAD

Bez autora
Sep 21 2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izrazili su danas zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dveju zemalja u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine. Takođe, tokom susreta su prepoznati pravci dalje saradnje u narednom periodu koji bi doprineli povećanju trgovinske razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dve zemlje i prilivu novih investicija u Srbiju. Nedimović je upoznao Kajla Skota sa prioritetima resornog ministarstva, i rekao da će kapaciteti Ministarstva u narednom periodu biti usmereni pre svega na podizanje kapaciteta prerađivačke industrije. Takođe, ministar je istakao i da će se dalji razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora zasnivati na podizanju konkurentnosti i kontroli kvaliteta poljoprivredno-prerambenih proizvoda, kao i izgradnji infrastrukture koja će biti u funkciji razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora Srbije, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Povećati razmenu poljoprivrednih proizvoda sa SADMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izrazili su danas zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dveju zemalja u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Takođe, tokom susreta su prepoznati pravci dalje saradnje u narednom periodu koji bi doprineli povećanju trgovinske razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dve zemlje i prilivu novih investicija u Srbiju.

Nedimović je upoznao Kajla Skota sa prioritetima resornog ministarstva, i rekao da će kapaciteti Ministarstva u narednom periodu biti usmereni pre svega na podizanje kapaciteta prerađivačke industrije.

Takođe, ministar je istakao i da će se dalji razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora zasnivati na podizanju konkurentnosti i kontroli kvaliteta poljoprivredno-prerambenih proizvoda, kao i izgradnji infrastrukture koja će biti u funkciji razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora Srbije, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik